Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 березня 2011, 13:37 Афери
Власник ринку "Левадія" не втрачає надії повернути свою власність
Власник ринку "Левадія" не втрачає надії повернути свою власність

Наші журналісти стежать за реалізацією нової шахрайської схеми в Києві. Завдяки їй можна захопити не лише чужий бізнес, а й чуже майно. У попередніх матеріалах ми пояснювали сам механізм, сьогодні ж намагалися з'ясувати, на чиєму боці юридична правда.

Сергій укотре приходить до себе на роботу, а його не пускають до власного офісу. Мовляв, ринок уже йому не належить. І розповідають це, чомусь, міліціянти.

Правоохоронець:

- На охороні громадського порядку знаходимось. Мы пришли на рабочие места.

Згодом приходить людина, що називає себе новим господарем Сергієвого ринку.

Такі от наслідки гуртового бізнесу. Кашу заварила Сергієва партнерка: створила фірму, в назві якої від їхньої відрізняється одна літера, а потім, після низки комбінацій, отримала судове рішення, що цій фірмі належить усе майно. Саме через той один папірець із суду в Сергія та іншого партнера забирають усе, що зареєстровано купою державних документів. І правоохоронців не хвилює, що в тому рішенні навіть вказана зовсім інша адреса.

Сергій, власник фірми:

- Они показывают решения суда, в котором указана житлова будівля адреси Шалом Алейхема 2-В. Есть документы со всех близ лежащих ЖЭКов, которые говорят, что данної адреси не існує. Вот бумага с прокуратуры, в которой говорится, что договор между "Левадией" и "Ливадией" - фиктивный. Нарушены права учасника товариства. Без ихнево согласия был укладений данный договор.

Міліціянти виводять Сергія за поріг власного офісу, збирають з усіх свідчення і їдуть геть. На думку правників, підприємцеві варто продовжувати боротьбу, щоб не дозволити спрацювати новій шахрайській схемі.

Едуард Багіров, правозахисник:

- Милиция должна быть на стороне закона, а не вмешиваться в конфликт, принимая одну из сторон. По данному факту потерпевшая сторона обратилась к Министру внутренних дел. Я знаю, что находится на контроле министерства, проводится расследование, и по результатам виновные лица будут наказаны.

Тетяна Монтян, адвокат:

- Це те, про ще казав колись Дон Карлєоне - юрист з портфелем може вкрасти більше 100 громіл з автоматами.

За словами юристів, в Україні можна нарахувати сотні таких випадків. Боротися із шахрайським захопленням майна законними методами в нас майже неможливо. За зловмисників грає недосконале законодавство.

Тетяна Монтян, адвокат:

- Фірма, що піддалася рейдерській атаці, їй не залишається нічого, окрім як або здатися, або лягти під білого лицаря - більш впливового мафіозі. Саме для цього у нас найближчим часом не будуть впроваджені такі нормальні алгоритми, тому що це заважає деребанити.

За такою ж схемою можна відібрати будь-яке майно - і квартиру, і машину. Феміді із зав'язаними очима важко визначити правду, коли на один бік її терезів кладуть важку купу грошей.

Тетяна Монтян, адвокат:

- Фізичне захоплення, маски шоу, і так далі - це фінальний акт. А насправді рейдерство - це спонукання до корупційних дій суддівських чиновників, спонукання до винесення завідома неправомірних рішень, що спрямовані на відібрання чийогось майна.

Тож Сергій нині з нетерпінням чекає на черговий суд і реакцію на свої скарги від правоохоронного керівництва. Лягати під впливовішого мафіозі він до останнього не хоче. Поки вірить, що не всі судді однакові.