Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

2 листопада 2010, 12:25 Афери
У Києві затримали банду дорожніх аферистів
У Києві затримали банду дорожніх аферистів

У жертв дорожніх аферистів з’явився привід для гарного настрою: таку банду затримали в Києві. Формула покарання цих злочинців проста - постраждалим треба частіше звертатися до міліції.

Правоохоронець:

- Внимание, патрули! Я не слышу радости в голосе о задержанных по подозрению!

Привід для гарного настрою у правоохоронців і справді вагомий. Тільки-но спіймали бандитів, що кілька місяців не давали спокійно жити столичним водіям.

Олександр Плужник, керівник УБОЗ у м. Києві:

- Группа этническая. Она состоит из шестерых человек - граждан России, Узбекистана и Украины. Занималась в городе Киеве преступным промыслом - инсценировкой дорожно-транспортных происшествий.

Своїх жертв зловмисники вираховували ретельно. Коли бачили, що водій легковика погано знає правила руху і невпевнений за кермом, миттєво брали на приціл.

Віктор Ремський, заступник керівника УБОЗ у м. Києві:

- Могли выбрасывать в автомобиль потерпевшего или бутылку с водой, кусок мыла, картошку - что угодно. Стреляли с рогатки. Лишь бы сымитировать удар, чтобы потерпевший услышал этот звук.

Далі автівку "клієнта" наздоганяв "крутий" лімузин. Спантеличеного водія звинувачували, ніби кілька хвилин тому він підрізав автівку поважного пана. Ось і докази - в дорогої іномарки подряпаний бампер. Небораці було невтямки, що продемонстрований слід від аварії - то робота звичайної наждачки.

Олександр Плужник, керівник УБОЗ у м. Києві:

- Потом появляются лица, которые представляются родственниками высокопоставленного чиновника или сотрудниками спецслужб, потом звонки по телефону от подставных представителей страховых компаний, ГАИ. В конечном итоге человек понимает, что он совершил ДТП.

Тут-таки водієві називали ціну питання - від п’яти до десяти тисяч зелених. Щоби не мати мороки і враз позбутися проблеми, більшість спійманих на гачок водіїв платила шахраям. Хтось їхав додому по гроші, хтось до найближчого банку. А той, хто не повівся - прямував до міліції. Саме завдяки цьому бізнес зловмисників припинився - усіх їх узяли на гарячому.

Віктор Ремський, заступник керівника УБОЗ у м. Києві:

- Было обнаружено и изъято вещественные доказательства - радиостанция, что говорит об оперативности, и что они действовали согласованно. Автомобили брали дорогие - или на прокат, или временно у кого-то из знакомых по доверенности. Зачастую, номерные знаки меняли, вешали ворованные.

Тепер на банду чекає суд. За автошахрайство всім її членам світить по кілька років тюрми. А щоб іншим не кортіло повторити їхній подвиг, правоохоронці звертаються до водіїв. Якщо стали жертвами дорожніх аферистів, без вагань телефонуйте "102".