Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2010, 12:43 Афери
Засновнику "Кінгз Кепітал" Сандею Аделаджі загрожує 12 років ув'язнення
Засновнику "Кінгз Кепітал" Сандею Аделаджі загрожує 12 років ув'язнення

Сандеєві Аделаджі загрожує 12-річне ув'язнення. Засновника й лідера "Посольства Божого" звинувачують за трьома статтями кримінального кодексу. Там і шахрайство, і створення злочинного гурту, й підробляння документів. На думку слідчих, пастир узяв безпосередню участь в організації масштабної афери з компанією "Кінґз Кепітал".

Стати мільйонером за рік. Шалені відсотки і гарантовані виплати. Таку солодку перспективу пропонувала компанія "Кінґз Кепітал".

Хтось ніс бізнесменам заощадження, а хтось і квартири продавав. Та ані шалених дивідендів, ані хоча б власних грошей жоден з вкладників не побачив. Люди з відчаю вкорочували собі віку, адже віддали шахраям усе. Коли міліціянти зацікавилися авторами оборудки, з’ясували: вони були тісно пов’язані з церквою Сандея Аделаджі. Чимало ж вкладників були парафіянами "Посольства Божого".

Жанна Приємець, постраждала:

- О "Кингз Кепитал" говорили много в нашей церкви. Свидетельства людей, так сказать, звучали со сцены, то, естественно, можно доверять.

Адвокат ошуканих вкладників Іван Боднарук розповідає: лише офіційних постраждалих понад шістсот. І це лише вершина айсбергу. Адже сума внесків до компанії становила десь близько мільярда гривень. Скандал навколо "Кінґз Кепітал" та засновника "Посольства Божого" Сандея Аделаджі триває вже не один рік. І весь час пастор відхрещувався від своєї участі в оборудці. Та довести причетність опального проповідника до шахрайства міліціянтам, усе ж таки, вдалося. Сандея Аделаджу звинувачують за трьома статтями кримінального кодексу.

Іван Боднарук, адвокат:

- Я впевнений, що якщо судові процеси будуть іти не заангажовано, Сандею Аделаджі загрожує до 12 років позбавлення волі. На сьогоднішній день відомо, що Аделалджі обвинувачення пред'явлені по статті 190- ч 4. "шахрайство в особливо великих розмірах" - від 6 до 12 років. Також за статтею 255 ч 1. "створення злочинної організації" - від 5 до 12 років. А також стаття 358 "підробка документів".