Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 жовтня 2010, 10:52 Афери
Українські жінки-аферистки виманюють у іноземців нечувані гроші
Українські жінки-аферистки виманюють у іноземців нечувані гроші

Щоп’ятий чужоземець - жертва українок. Жінки видурюють у них тисячі доларів обіцянками приїхати й вийти заміж. Насправді ж їм і на батьківщині добре. Щоправда, до тієї миті, поки коханий з-за кордону не навідається.

Вони познайомилися в Інтернеті. Півроку листувалися. Зрештою молода кременчуцька жінка зізналася американцеві:

Ігор Погорілий, перекладач:

- Что она его любит, что ей такое пришло виденье с неба.

Щастю чоловіка не було меж. Він захотів зробити коханій сюрприз і приїхав в Україну. З вокзалу вирушив простісінько до неї на роботу - в місцеву лікарню.

Ігор Погорілий, перекладач:

- Меня пригласили пообщаться с человеком, который искал медицинскую сестру по имени Катя.

Показував знімки, які вона йому надіслала. У мед закладі зрозуміли: бідолашного ошукали. Світлини ці були відомої російської акторки. Американець із перекладачем одразу пішов до міліції. З'ясувалося, що кохання молодички було корисливим.

Ігор Погорілий, перекладач:

- Попросила для приезда денег, он - конечно: "Я понимал, такие чувства, я выслал ей 1,5 долларов". Она сообщила, что мама у нее тяжело заболела, у мамы инсульт, она лежит без движения, нужны лекарства.

Він переказував гроші кілька разів. Загалом - сім тисяч доларів. Одержувачку внесків правоохоронці шукали кілька тижнів. Врешті знайшли - тридцятисемирічну матір-одиначку. Міліціянтам вона не зраділа.

Анатолій Кононенко, керівник Кременчуцького МУ міліції:

- Вона намагалася викинути ноутбук у вікно.

У комп'ютері - всі докази спілкування з чужоземцем. Нині жінка за ґратами. Їй загрожує чималий термін ув'язнення. Шукають інших жертв її оборудок. Вона була спритною шахрайкою.

Анатолій Кононенко, керівник Кременчуцького МУ міліції:

- Жінка протягом нетривалого часу тричі змінювала своє прізвище.

Справжня "скам", сказали б про неї у шлюбних агенціях.

Наталя Коновалова, директорка шлюбної агенції:

- Это подразумевает людей, которые, прикрываясь, - услуги под видом знакомства с целью брака. Естественно, хотят и желают использовать доверие одиноких людей с целью заработать деньги.

Таких амурних дурисвіток в Україні більшає. Вочевидь, криза таки спорожнила кишені.

Ганна Гуцол, лідерка жіночого руху:

- Сложно понять, что толкает, я думаю, в первую очередь толкает бедность.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- Здебільшого, наречені аферистки за кордон не збираються. Спілкування ж із заморським принцем - то лише привід викачати гроші. Способів це зробити безліч. Була б фантазія.

Грошові перекази отримують за байки про хворих родичів. Справжнє ж доїння починається, коли чужоземець запрошує до себе. Валюту просять на квиток, візу, трансфер.

Наталя Коновалова, директорка шлюбної агенції:

- Австралиец, он приезжал, познакомился с женщиной, он даже женился на ней. Ну, и, в конечно итоге, он много денег потратил, она отдыхала и в Англии, и везде, но к нему так и не приехала в Австралию.

І так з кожним п'ятим чужоземцем. Ошукані чоловіки навіть сайти створюють, де розміщують знімки й інформацію про жінок-аферисток. Проте інколи на такі оборудки співвітчизниць штовхають… самі закордонні красені. Чимало з них їде до України, буцімто, по дружин, насправді ж - по дешевий секс.

Ганна Гуцол, лідерка жіночого руху:

- Поэтому иностранцы должны понимать, что в поисках невесты, любовницы из Украины, они сталкиваются с многими рисками: венерические заболевания, СПИД, криминальные круги, которые могут человека не только раздеть, но и убить, и, конечно, нечестность самих украинок.

Сильвестр, мешканець м. Вінниці:

- Кончено, много таких, которые любят деньги много, есть которые обманывали. Африканець цю проблему владнав: просто не шукав долі в Інтернеті, а підкорював дівчат зримо. Знайшлася, що пристала на пропозицію руки й серця. І тепер уже щасливий вінничанин Сильвестр виховує двох дітей.

Сильвестр, мешканець м. Вінниці:

- Я женился один раз, и все уже, дети растут все уже.