Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

4 червня 2010, 12:33 Афери
63-річного чоловіка тримали заручником з метою заволодіти нерухомістю
63-річного чоловіка тримали заручником з метою заволодіти нерухомістю

Громадянина Ізраїлю більше трьох місяців тримали заручником в Україні. Бранця перевозили з області в область, а тим часом переоформили та продали його квартиру. Чим закінчилася ця історія - знає Олександр Дем'янчук.

Про своє невільницьке життя шістдесяти трирічний чоловік згадує як про страшний сон. Раніше мешкав у Києві. Після смерті матері переїхав до Борисполя у нову квартиру. Громадянин Ізраїлю й гадки не мав, що його квадратними метрами зацікавилися злочинці.

Постраждалий:

- Выскочил водитель потом, которого звали Сережа. Это цыган был, и сказал, что мы хотим предложить вам работу, 10 тысяч гривен даем за то, что вы стояли на воротах возле гаража. И с этими словами взял за руки и ноги и закинул на заднее сиденье.

В автівці зрозумів: працевлаштовувати його ніхто не збирається. Три місяці чоловіка перевозили з області в область. Постійно лупцювали.

Постраждалий:

- Сказали: "Если ты нам квартиру не отдашь мы тебя убьем. Стал меня костылем так избивать по голове, что вся стена в крови была. Я потерял сознание а пришел в себя, смотрю - вся стена в крови.

Під час підписання паперів викрадений розповів про свої біди нотарісу. За це його відвезли на цвинтар і півночі били. Наступного разу жертва вже без зайвих слів поставила підпис там, де треба.

Костянтин Сапко, керівник ГУ МВС України в Київській області:

- К нему были применены насильственные меры, и была продана его квартира за сорок тысяч долларов. Его состояние было плачевное, потому что не давали есть.

На початку червня бранця звільнили. Знайшли його аж у Переяслав-Хмельницькому в сім'ї ромів. Постраждалий розповідає: його морили голодом, раз на день давали кашу. Викрадачів розповідь чоловіка обурює.

Підозрюваний:

- Он сидит на строгой диете. Он любит батон, колбасу и сок, бананы. Кроме этого ничего не ест.

Звільнений радий, що залишився живий. Хоч у його квартирі і нові господарі.

Мешканець квартири:

- Что вы здесь делаете?

- Живем, снимаем квартиру.

- Как долго снимаете?

- Месяц.

- А вы знаете хозяина квартиры?

- Договор подписывали, но лично не знаком.

- А с кем подписывали?

- С агентством.

Наразі проти трьох викрадачів порушили кримінальну справу. Четвертого шукають. Затримані відкидають закиди правоохоронців. Переконують: три місяці підбирали ізраїльтянину хатинку, бо в квартирі він, нібито, жити не хотів.

Підозрюваний:

- Мы с ним об этом разговаривали. Он сказал: сам я хочу частный дом, продать квартиру. Я сомневаюсь, что этот домик существует в природе.

Олександр Дем'янчук. Дмитро Денисов. НТН.