Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 грудня 2009, 14:57 Афери
Дніпропетровський бізнесмен "кинув" банк на мільйон
Дніпропетровський бізнесмен "кинув" банк на мільйон

Як фінансову установу на гроші "кинути"? Це добре знає дніпропетровський бізнесмен. Він узяв мільйонний кредит, а тепер відмовляється виплачувати, та його підтримують судді.

Два екскаватори, два автокрани і каток. Все це - за банківський кредит. Коли підійшла пора гроші повертати, дніпропетровський бізнесмен дав заднього. Щоб не віддавати гроші, подав позов. Справу взявся розглядати суддя Дніпропетровського районного суду Андрій Шабанов.

Кирило Довженко, юрист:

- Согласно закону, споры хозяйственных субъектов могут рассматриваться только хозяйственными судами. Обращаться с ними в райсуды нельзя. Другими словами, это настолько же абсурдно и неправильно, как если бы зубной врач стал лечить больного с заболеваниями сердца.

Але суддя не знітився: взяв - і виніс ухвалу на користь боржника. Чому районний суд розглядав цю справу і навіть дозволив дніпропетровському підприємцеві не повертати борг? Щоби прояснити ситуацію, відсилаємо запит до районного суду. Там, відповідають, Андрій Шабанов свого рішення не коментуватиме: все, що хотів, він сказав в ухвалі. Щоб отримати з бізнесмена заборговані гроші, банк шукає правди в Апеляційному суді Дніпропетровської області. Але там нічого крамольного в діях судді районного суду не вбачають. Банкіри таке передчували, адже в апеляційному працює його батько - Шабанов Микола.

Кирило Довженко, юрист:

- Это недопустимо не только с точки зрения закона и морали, но и с точки зрения этики.

На думку юристів, теоретично анулювати кредит можливо. Але тільки якщо діяти в законному порядку. І світить таке не багатим бізнесменам, а хіба що багатодітним родинам, інвалідам і малозабезпеченим верствам населення.

Борис Сачалко, Олександр Мироненко, НТН.