Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 листопада 2016, 19:54 Пожежі
Страшна пожежа на Вінниччині забрала життя трьох людей
Страшна пожежа на Вінниччині забрала життя трьох людей

Розбиті вікна, чорні від кіптяви стіни, ущент згорілі меблі та знищені вогнем дитячі іграшки… І серед цього моторошного згарища блукає засліплена горем жінка. Ця пожежа розділила життя Вікторії на до та після. Шалене полум'я, що спалахнуло в оселі, вбило трьох її найдорожчих людей - десятимісячного синочка, коханого чоловіка та свекруху. Від несамовитого горя бідолашна жінка ледь тримається на ногах.

Страшна пожежа сталася вдень. Вогонь миттю поширився стінами та пластиковою стелею. Чому ж родині не вдалося врятуватися? Багатодітної мами вдома не було, вона навідувала старшу донечку в лікарні. Тож про те, що ж саме сталося в хаті, намагалася дізнатися від єдиного вцілілого свідка - трирічного Тимофія.

Юлія Паламарчук, родичка загиблої родини:

"Маленький спав, а чоловікові зробили на руці операцію, три дні назад. І він, обєзбалівающєє приймав і, каже, навєрно заснув. Свєкруха клубніку садила. В хаті ще був менший хлопчик Тімошка. Но по словах його ми поняли, він сказав, що я позвав бабусю - бабуся пішла і не вийшла. Ні тато, ні Олєжка, ніхто не вийшов".

Сам хлопчик сховався в сараї. Саме його несамовиті крики та плач почув сусід. Він кинувся кликати інших на допомогу. Але до охопленої полум'ям хати увійти було вже неможливо. Чоловіки повибивали вікна та двері і в коридорі побачили немовля.

Станіслав Перистюк, Митківський селищний голова:

"Дитині я сам пробував надати допомогу, бо я сам по фаху медик. Й іскуствєнне дихання робив, але дитинка не піддалася. Була вже мертвою".

Тіла господаря та його матері зі згарища витягали вже рятувальники. Вони мають попередню версію трагедії.

Олександр Кутовий, речник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

"Причиною пожежі було порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропроводки. Найімовірніше, в електроподовжувач було ввімкнено одразу кілька електроприладів, і телевізор працював в режимі очікування. Саме його вибух спричинив займання пластику, яким було обшито стелю".

Саме отруйні продукти горіння від пластику не дозволили сім'ї вийти з хати.

Олександр Кутовий, речник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області:

"Сучасні матеріали, які використовуються у побуті, це і побутові електроприлади, і пластик, і одяг людей - вони синтетичні. І під час їх горіння утворюються дуже небезпечні для життя людини продукти горіння, треба небагато цих речовин у повітрі для того, щоби людина втратила свідомість і задихнулася".

Місцеві мешканці шоковані цією трагедією. Усім селом збирають гроші на поховання загиблої родини. А ще - шукають коштів для відбудови згорілого будинку.

Станіслав Перистюк, Митківський селищний голова:

"Трагедія сталась в багатодітній сім,ї. Там п’ятеро дітей. Всі малолітні. Троє навчаються в школі. Один помер – десятимісячний, і три з половиною рочки - остався хлопчик. Сільська рада вирішила, що ми надамо матеріальну допомогу в сумі 10 тисяч. Район теж обіцяв допомогти, тоже 10 тисяч адміністрація обіцяла дати".

Поки ж небайдужі люди збирають для осиротілих діток гроші, згорьовану Вікторію разом із трьома донечками та маленьким синочком прихистили родичі з сусіднього села.

Картка ОщадБанку для перерахунку коштів

5167 4900  6316  5030

Віта Маслій, мама

0961322565 Юлія Паламарчук, родичка родини