Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 травня 2016, 22:26 Пожежі
Таємничий вибух викликав пожежу в одеському будинку
Таємничий вибух викликав пожежу в одеському будинку

Сьогодні рано-вранці рвонуло в Одесі. Один чоловік із тяжкими опіками зараз в реанімації. Все сталося у квартирі на першому поверсі висотки. Після чого розпочалася пожежа. Сусіди певні - стався вибух! Утім, у Держслужбі з надзвичайних ситуацій про причини нещастя поки не говорять і офіційно підтверджують тільки факт пожежі. То що ж рвонуло?

Катерина мешкала в квартирі на вулиці Олександра Невського разом із мамою та дідусем.

Катерина, постраждала:

- Я только услышала взрыв, и в комнате, где я спала, повылетали стекла. Потом мама начала кричать: Катя, выбегай, мы горим.

Ні дівчина, ні її рідні не постраждали, а ось її хрещений у дуже тяжкому стані. Він працює будівельником за містом і якраз на вихідні приїхав у гості. Вибухнуло саме в тій кімнаті, де чоловік ночував.

Катерина, постраждала:

- По словам мамы, крестный собирался на работу. Она пришла к нему в комнату за деньгами, и в этот момент как раз был взрыв.

Сусіди, які й самі мало не злетіли в повітря, висувають версії - чому ж стався вибух? Мовляв, хрещений Катерини нещодавно демобілізувався з армії, тож міг привезти із зони АТО гранату чи вибухівку. Кажуть - напередодні з квартири тягло порохом.

Микола, сусід постраждалих:

- Он что-то творил вчера еще. Но не получилось. И он сегодня сотворил это. Я открыл, чтобы проветрить, гарь идет. Я - сюда-туда. Там у нас яма есть, я думал, может, там. Но смотрю - мусор не горит. Какой-то порох и мазь, какой-то запах такой был.

Самі ж мешканці квартири, де вибухнуло, запевняють -  у нещасті не винні і взагалі не розуміють, що сталося.

Катерина, постраждала:

- У нас никто ничем таким не занимается. Крестный приехал с одной барсеткой. Документы были, телефон, деньги, которые сгорели, и барсетка.

Натомість рятувальники взагалі не чули про вибух. Квартиру знищила пожежа! 

Олександр Крицький, керівник управління реагування на надзвичайні ситуації ДСНС в Одеській області:

- Поступило сообщение о горении в квартире на первом этаже девятиэтажного жилого дома.

Чоловіка, який опинився в полум'ї, привезли до реанімації. У нього обпечені 60 відсотків тіла!

Борис Соломаха, завідувач опіковим відділенням Одеської міської клінічної лікарні №10:

- Преимущественно, все нижние конечности по пояс. Верхние конечности и голова. Если голова и глубокие ожоги - естественно, ожог дыхательных путей. По ранам мы видим, что это - пламя, не кипяток. А как, отчего? Трудно сейчас что-то сказать.

Втім, у поліції вже підтвердили факт вибуху. Поки неофіційно експерти кажуть: це був не побутовий газ.