Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 грудня 2015, 00:13 Пожежі
У столиці вщент згоріла СТО
У столиці вщент згоріла СТО

Масштабна пожежа в Києві. Вщент вигоріла станція технічного обслуговування. Це майже 300 квадратних метрів. Свідки кажуть: це підпал. Але рятувальники поки не підтверджують цієї інформації. Хронологія вогняної пригоди.

- Бачите - пожар тут був.

Ось що залишилося від станції техобслуговування. Рятувальникам вберегти від полум'я не вдалося нічого. Три бокси згоріли повністю. Нині на руїнах працюють надзвичайники. Вони не говіркі. 

- Не могу сказать…

Це сталося о восьмій ранку, коли люди збиралися на роботу. Дим клубочився над всім Києвом. Пожежу гасили майже півтори години. Але впоратися з полум'ям, кажуть вогнеборці, було непросто. Будівля майже вся з пластику та сухої деревини. Вогонь поширювався миттєво.

Першим на сполох ударив охоронець СТО. Вранці він спав. Прокинувся від різкого запаху диму. Намагався себе врятувати, а потім вже автомобілі. Викликав допомогу. Як все було, розповідає родич охоронця - Віктор Іванович.  

Віктор Ковтун, власник СТО:

- Он спал на втором этаже. Вот здесь - контора моя. Забіг туда. Тому що горело уже. Пожар начался со среднего бокса. Внизу, на первом этаже.

Юрій тут ремонтував автомобілі - орендував на СТО один бокс. Він майстер із лагодження двигунів.

Юрій, механік СТО:

- Я їхав на роботу. Ні сном ні духом не знав. Бачу, що горить. Я так і зрозумів, що це у нас.

Чоловік до останнього сподівався, що лихо омине. Але дива не сталося. Каже, незадовго до пожежі був тягар на душі - відчував щось недобре.

- Декілька причин є.

- Які?

- Чого я маю вам казати?

- Не все так просто?

- Конечно, не все так просто…

Недобрі передчуття справдилися: Юрій тепер без роботи та своєї машини, яку теж ремонтував на СТО. Окрім його іномарки, палав автомобіль і клієнта.

Клієнт:

- Когда вы сдали машину?

- Вчера.

- Машина застрахована?

- Застрахована.

Геннадій Стамбула, кореспондент:

- На СТО вщент згоріло 9 автівок та три мотоцикла. Їх власники, звичайно, в шоці. Вони поки що не знають, як діяти, очікують на результати експертизи. Не виключено, що їм компенсують збитки за страховкою.

Через що розгорілося полум'я - зараз головне питання. Версій кілька: від підпалу до банального замкнення в електромережі або порушення правил безпеки з електрообігрівачами. Але власник категорично заперечує злий намір недоброзичливців. Добре, каже, що ніхто з людей не постраждав.