Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 листопада 2015, 20:46 Пожежі
На Рівненщині підозрюваний у вбивстві загинув при пожежі
На Рівненщині підозрюваний у вбивстві загинув при пожежі

На Рівненщині через пожежу в хаті загинули мати й син. Ця трагедія має цікаву передісторію: кілька місяців тому 29-річного чоловіка підозрювали у жахливому вбивстві сусіда. Тоді про його жорстокість розповідали не тільки мешканці села, а й його рідна мати. Втім, до суду справа про вбивство так і не дійде - адже напередодні підозрюваний загинув у власному будинку. Мертвою знайшли і його матір.

Вдень у селі Дубах переполох. З вікон одного з будинків сусіди помітили дим.

Валентина Ярчук, сусідка:

- Сусідка прибігла і каже, що з криши дим йде, що горить хата. Підбігли до дверей, відкрили двері, давай кричати, чих то там живий є, щоб відкрили. Але ніхто не відгукувався. Тоді бігом набирати 101.

Сусіди розповіли рятувальникам, що в будинку можуть бути господарі - Марія та її син Василь. Вогнеборці забігли всередину - у кімнаті, де й спалахнула пожежа, знайшли вже мертвого чоловіка. В іншій частині будинку побачили і його шістдесятивосьмирічну матір. Ні вогонь, ні дим сюда не дісталися, але жінка померла. Це насторожило правоохоронців.

Марія Юстицька, співробітниця поліції в Рівненській області:

- Під час поверхневого огляду тіл слідів насильницької смерті не було виявлено.

За збігом обставин, із Марією знімальна група Свідка познайомилася в серпні. Тоді в Дубах знайшли закопане тіло місцевого мешканця. Поки правоохоронці відпрацьовували всі можливі версії, у селян вже було своє припущення. Стверджували, що вбити чоловіка міг саме син Марії - Василь. Він вже тричі сидів за ґратами за крадіжки. Жінка розповіла, що син змалку ріс жорстоким. І зізнавалася, що й сама натерпілася від нього.

Марія Хижук, мешканка с. Дубів:

- Він мене скільки бив, в льосі замикав. І на городі хотів живу закопати. Він - такий терорист. Хоть пожила, як пять років сидів, не мучив.

Нині правоохоронці з'ясовують, чому ж померла жінка, адже її тіло знайшли далеко від осередку займання. Тож порушили справу про вбивство. Утім, якщо слідство доведе, що пенсіонерка загинула від рук власного сина, судити за це вже нікого. А ось чому помер Василь? Ймовірно, п'яним ліг спати з цигаркою в руках, через неї й зайнялося.