Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 жовтня 2015, 20:22 Пожежі
На Одещині пожежа унесла три дитячих життя
На Одещині пожежа унесла три дитячих життя

Троє дітей загинули на пожежі у власному будинку, поки батьки були на роботі. Страшна трагедія сталася у місті Болграді на Одещині. Попередньо відомо: семирічний Михайло, п'ятирічний Едик та їхня трирічна сестричка Софійка, гралися із сірниками. Раптом зайнялися меблі у дитячій кімнаті. Будинок був зачинений, вибратись самостійно малі не змогли. Рятувальники прибули за 6 хвилин. Проте запізно - діти задихнулись.

Нещастя сталося після обіду. Вбитий горем батько розповідає: вони з дружиною працюють на заводі. Зазвичай старший Михайлик був у школі, а молодші Едик і Софійка - в дитячому садку. Але не цього тижня.

- У старшего - каникулы. А двое кашляли, в садик не принимали, дома. Садик-то работал. Но я не хотел. Хотел вылечить детей дома. Именно вылечить.

Мати забігла додому за годину до трагедії. Нагодувала малих обідом, зачинила в хаті й повернулася на роботу. Та вже згодом по неї побігли сусіди. З хати, де лишилися малі, йшов дим. Рятувальники приїхали дуже швидко, але все одно запізнилися.

Тетяна, сусідка:

- Пришла и смотрю, она кричит: тетя Таня, там мои дети! Это просто ужас один. Я как будто бы сейчас вижу - бегают эти дети, играются. И когда я увидела это зрелище. Вчера, это было невозможно. Я не заснула всю ночь, потому что она, бедная ни спать, ни жить не захочет, вы понимаете?

Згоріло лише чотири квадратні метри. Але в дитячій кімнаті. Малі гралися з сірниками - підпалили меблі та задихнулися. На інші запитання має відповісти експертиза. За фактом загибелі дітей відкрито два кримінальні провадження.

Микола Стоянов, заступник керівника слідчого відділу Болградського райвідділу міліції:

- Это нарушение правил пожарной безопасности, которое повлекло за собой гибель людей. И ненадлежащее выполнение родительских обязанностей родителями погибших детей.

Сусіди - шоковані. Кажуть: родина була чудова. Батько сам відводив дітей до школи та садка, мати - щойно вийшла на роботу.

Любов, сусідка:

- Все время с детками. Все время она за них, я не знаю, как львица была.

Люди налякані. Багато хто теж лишав дітей самих удома. Тепер, кажуть, і відійти від малечі на 5 хвилин не можуть.

Іван, сусід:

- Детей нельзя оставить на 5 минут. Это - маленькие дети. Они в любой момент могут сделать пакость, понимаете? Еще и закрыла. Если б не было закрыто, они, может быть, вышли бы и убежали на сторону.

Проте ніхто не картає себе більше за батьків. Бо з цією пожежею закінчилося і їхнє життя...