Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 жовтня 2015, 20:45 Пожежі
На Полтавщині вчаділи троє малюків
На Полтавщині вчаділи троє малюків

У селищі Байраці на Полтавщині від чаду у власній оселі загинули троє малюків - двоє дівчаток-близнючок, їм ще не виповнилось і двох років, і трирічний хлопчик. Що ж спричинило задимлення будинку та де в момент трагедії були батьки малечі?

Три дитячі ліжечка вигорілі вщент та обвуглені м'які іграшки - в цьому сільському будинку сталася жахлива трагедія.

Тетяна Мацько, сільский фельдшер:

- Я йшла з визова і зайшла. Тут уже побачила, як винесли дітей надвір. Ми застосовували і штучне дихання, і непрямий масаж серця, і скора приїхала, і адреналін вводили. І нічого не допомогло.

Страшна пожежа вбила дівчаток-близнючок Полінку та Софійку, яким не було й двох рочків, та їхнього трирічного братика Толю. 

Вікторія Колісник, мешканка села Байрак:

- Це жах! Це людський фактор, це дуже велика трагедія.

Все сталося миттєво. Батьки малюків поралися на подвір'ї. Їхні малюки гралися у найвіддаленішій кімнаті будинку. Донечки були у ліжечках, а трирічний синочок розважався як міг: знайшов кип'ятильника та ввімкнув у розетку, а сам прилад поклав на ліжечко. Матрац спалахнув миттєво, отруйний дим дуже швидко заполонив усю кімнату. Малюки не змогли вибратися самотужки з вогняної пастки.

Юрій Сулаєв, керівник відділу УМВС України в Полтавській області:

- Відбулося задимлення кімнати. І, за попередньою версією, головною причиною загибелі дітей є отруєння тим чадним газом.

За загиблими крихітками плаче усе село. Люди кажуть, що батьки обожнювали своїх дітей, а те, що сталося - жахлива випадковість.

Олена Калин, мешканка села Байрак:

- Вона над дітьми трусилася. Вона їх не давала. Пилинку із них здувала, із тих дітей. Вона за дітей не знаю. Щоб пили - не чути, щоб вони пили. Щоб у них гризня була у хаті - ніколи не чули, щоб гризлися. В общем, хороша сім'я була.

Тетяна Мацько, сільский фельдшер:

- Діти постоянно були ухожені. Постоянно чистенькі. На огляд вони приходили своєчасно. Нащот якихось претензій до мами, до батьків - з мого боку немає зовсім. Сім'я не п'юща.

Але правоохоронці відкрили кримінальне провадження і зєясовують? чи дійсно батьки не винні у смерті власних дітей. 

Юрій Сулаєв, керівник відділу УМВС України в Полтавській області:

- За даним фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 166. Це злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною, яка передбачає від 2 до 5 років обмеження волі або від 2 до 5 років позбавлення волі. На разі тривають активні слідчі дії. Але говорити про конкретну вину когось ще зарано до завершення таких дій.

Тим часом убиті горем батьки не змогло більше жити у цьому будинку, вони поїхали з села. Жити у хаті, де все нагадує про їхніх малюків, подружжю нестерпно боляче. Про трагедію нагадують лише кілька іграшок, які гойдаються під вітром на гілці вишні. І до яких вже ніколи не торкнеться дитяча рука.