Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 жовтня 2015, 20:58 Пожежі
Пожежа в Боярці вбила матір та трьох дітей
Пожежа в Боярці вбила матір та трьох дітей

Мати з трьома дітьми загинула під час страшної пожежі на Київщині. Трагедія сталася в місті Боярці в одній з квартир багатоповерхівки. Коли вогнеборцям вдалося потрапити до помешкання, в кімнаті виявили ще одне тіло.

Ярослав і досі в сажі та закопченому одязі. Кілька годин тому він втратив найближчих людей - дружину й дітей. Чоловік єдиний вижив у справжньому пеклі.

Ярослав, батько загиблих дітей:

- Возгорание произошло в квартире, и задохнулись угарным газом. Там не было моей вины, просто не усмотрел. Честно, я не могу говорить, извините.

У пожежі загинули 5-ро людей: його кохана Ірина, старший син - 17-річний Вадим, та трирічні двійнята - Ганнуся та Святославчик. Також у квартирі був гість із Фастова, який залишився ночувати.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Саме тут і сталася трагедія. В цій маленькій однокімнатній квартирі мешкали чоловік, дружина і троє дітей.

Першим відчув недобре друг родини, який вранці мав відвезти Ярослава на роботу. Але не зміг додзвонитися колезі. Тож вирішив піднятися до квартири. Двері були не замкнені, коли ж увійшов усередину - вся квартира була оповита їдким димом. На кухні чоловік помітив непритомного товариша. Схопив його та витяг надвір.

Ольга Ковальчук, сусідка загиблих:

- Він сидів отак над столом схилений, форточка була открита. Увесь чорний, в сажі. Він був в тій кімнаті, може, погано стало, і вийшов з кімнати.

Вже згодом господар розповів, що напередодні трагедії ввечері до них приїхав родич. Після вечері вклав гостя в кімнаті, а сам пішов спати на кухню. Там завжди відкрита кватирка, можливо, саме це й врятувало йому життя.

Ярослав, батько загиблих дітей:

- Спал на кухне, и сюда дым не дошел. А двери обычно закрываем, бо и шумим, и куришь на кухне, и чтобы дым не заходил в комнату детям.

Чому сталася трагедія? У рятувальників вже є головна версія - хтось кинув недопалка на крісло. Вогню не було, та диму вистачило, щоб тихо вбити п'ятьох людей. Це підтверджують і правоохоронці.

Наталія Донець, помічник керівника Києво-Святошинського РВ міліціі:

- При огляді тіл слідів насильницькоі смерті не виявлено, за попередніми даними смерть людей настала від отруєння чадним газом.

Мешканці будинку кажуть: кинути незагашену цигарку могла мати.

Галина Резанова, сусідка загиблих:

- Оцей Ярослав, що батько двох діток маленьких. Він ні в чому не винуватий. Він дуже гарна людина, постійно ті торби тягне. Вона пила. Мама винувата. Якщо ті діти піджарилися, то ви представляєте собі.

Ольга Ковальчук, сусідка загиблих:

- Постоянно п'янки. Мама. Батька жалко цих діточок. Жалко батька, потому что трудяга хлопець.

Та остаточну крапку в розслідуванні смерті 5-х людей мають поставити експерти. Тим часом Ярослав шукає гроші на поховання родини. Тепер він залишився сам - адже сирота.