Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 жовтня 2015, 23:58 Пожежі
На Харківщині молодик врятував на пожежі дитину
На Харківщині молодик врятував на пожежі дитину

Ризикуючи власним життям, юнак врятував з охопленої полум'ям квартири малюка. Надзвичайна пригода сталася в містечку Солоницівці неподалік Харкова. Там загорівся житловий будинок, і люди на 4-му поверсі опинилися у вогняній пастці. Вони благали про домопогу з балкону, бо приміщення вже було наповнене отруйним димом. Свідків було багато, але не розгубився лише 25-річний Олег.

Кадри, як хлопець лізе на дах будинку з балкону та спускається на сусідній, щоб врятувати маленького хлопчика, зафільмували свідки пожежі.

Олег Тронов, рятівник дитини:

- Вышел на секцию - соседи кипишуют. Куча дыма, здесь ничего не видно, выйти уже не получится. Вышел на балкон, смотрю: на другом балконе люди, мои знакомые давние, соседи, просят о помощи.

Олег ні на мить не вагався.

- Стал сюда, выход сделал. И залез. Там, в принципе, не так высоко, есть за что взяться. И слез туда.

Спочатку витяг з вогняного полону однорічного Костика. Але, крім малюка, на балконі була ще дівчинка 13 років та двоє дорослих. Полум'я ось-ось могло охопити людей.

Тетяна, постраждала:

- Дым валил с 4-го прямо на нас. А потом... еще немножко, еще б 10 минут, и нам бы была хана, потому что нас заволокло дымом.

За кілька хвилин їх врятували пожежники.

Тетяна, постраждала:

- Пожарка выдвинула лестницу, которая на машине.

- Страшно?

- Потом не страшно. Когда уже все полезли. Мне уже страшно не было. Главное, что были дети в безопасности. Меня потом уже начало трусить, когда уже я была внизу.

Євген Філатов - батько врятованого малюка. Коли сталася пожежа, в його дружини був день народження.

Євген Філатов, батько врятованого хлопчика:

- День рождения... сосед утроил файер-шоу в честь ее праздника.

І свято не завершилося страшною трагедією лише завдяки сусіду та другу Олегу.

Євген Філатов, батько врятованого хлопчика:

- Он мог и себя убить, и малого. Тем не менее, он полез. Просто красавчик, что тут говорить!

Ця п'ятиповерхівка - колишній гуртожиток. Йому вже сорок років. Коли мешканці відчули запах диму, спочатку навіть не звернули уваги. Мовляв, старі дроти горять не вперше.

- Вот, пожалуйста, посмотрите, какая проводка здесь. Я не знаю, не менялась с начала постройки этого дома. Тут все напутано, намешано.

- Здесь и коротнуло?

- Коротнуло в комнате.

Власник кімнати, де й сталася пожежа, розповідає, що спалахнуло миттєво.

В'ячеслав Горошанський, власник згорілої кімнати:

- Быстро всё! Вот так вообще просто! Сполыхнуло за 2 минуты. Детские вещи, игрушки лежали, как раз в этом углу и замкнуло.

Люди кинулися гасити полум'я, але цього дня в будинку - через комунальну аварію - не було води. В тому, що лихо спричинила стара електрика - пожежники не сумніваються. Але мережу ще й перевантажили побутовою технікою та обігрівачами.

Ігор Лупандин, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- Когда вы включаете мощный обогревательный электроприбор, естественно, потребляемая мощность увеличивается. А если неисправная проводка - происходит короткое замыкание.

Пані Маргарита весь час плаче, адже у страшній пожежі могли загинути її онуки. Вони мешкають у сусідній кімнаті з погорільцем. Напередодні трагедії жінка забрала дітей до себе. Цим і врятувала їм життя.

Маргарита Кобзар, родичка постраждалих:

- А если б я их сюда привезла? Сгорели б дети! Или выпрыгнули б в окно - спасались бы.

На стіні в обгорілій кімнаті дивом вціліли фотокартки онуків. Доки триватиме ремонт, донька з дітьми житиме в батьків. Іншим же постраждалим податися нікуди. Житло знищене, тож люди розгублено ходять по згарищу.