Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 жовтня 2015, 22:08 Пожежі
На Донеччині при пожежі загинули діти
На Донеччині при пожежі загинули діти

Діти у вогні. Жахлива трагедія на Донеччині. У Новогродівці на пожежі згоріли двоє малюків. Їм було один та два рочки. Сусіди самі намагалися врятувати крихіток. Але з полум'я винесли лише старшого, Данила. Та хлопчик помер у машині швидкої допомоги.

Їдкий запах диму з сусідньої квартири мешканці цього будинку відчули близько другої дня. Одразу зателефонували до рятувальників. Та чекати їхнього приїзду не стали. Кинулися до палаючої оселі, адже там були двоє маленьких дітей. Ризикуючи власним життям, сусіди з полум'я спочатку винесли дворічного Данила. Він ще дихав, але дорогою до лікарні помер. Однорічну Христинку знайшли, коли рятувальники вже загасили пожежу. Мертва крихітка лежала під візочком біля згорілого дивана.

Олександр Чульжанов, керівник пожежної частини м. Новогродівки:

- Пожар возник в спальной комнате. Именно горел диван. Однозначно это не электричество, не короткое замыкание. Дети задохнулись, потому что это было не быстрое распространение огня, очень долго тлел диван.

Чому спалахнула пожежа, поки невідомо. Сусіди шоковані трагедією. Але розповідають: мати не вперше залишала крихіток самих удома.

- Дети спокойные были, что Кристина, что Данил. Дети маленькие, и вот оставили их так…

Бабуся Данила та Христинки не може повірити у страшну смерть улюблених онуків. У трагедії винуватить невістку, адже вона полюбляла гучні застілля.

Тетяна Миколаївна, бабуся загиблих дітей:

- Муж на работу, а она - пить. Детей бросала. Я всю правду рассказываю, мне бояться нечего.

Поговорити із матір'ю нам не вдалося. Вдома її не було. Куди пішла того дня, коли горіли її діти, нині з'ясовують правоохоронці.

Олексій Барковець, керівник Селидівського МВ міліції:

- Пострадавшими являются ни в чем не повинные детки, они ещё жизни не видели. Поэтому родители должны прежде всего думать о детях и не оставлять их без присмотра.

Цю родину вважали неблагополучною, утім, на обліку в соціальних службах вона не перебувала. Чи покарають батьків за смерть дітей, поки невідомо. Тим часом у Новогродівці готуються до поховання малюків.