Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 вересня 2015, 23:08 Пожежі
Під Одесою горять поля зрошення
Під Одесою горять поля зрошення

В Одесі вже другий день палають так звані поля зрошення. Минулої ночі чад відчули мешканці одразу кількох районів міста. До ранку дим пішов. Проте фахівці кажуть: вітер змінюється, тож цієї ночі радять одеситам закривати вікна. Чи варто людям побоюватися за своє здоров'я?

Вперше запах гару в кількох районах Одеси відчули приблизно об одинадцятій вечора. Вулиці затягло їдким димом.

Володимир, одесит:

- Воняло страшно. Вот как будто кто-то что-то палит. Горелым, горелым несло.

Андрій, одесит:

- Спочатку думав, що туман. Но потім гар, гар пішла одразу, і дихати не було чим. На 14 поверсі. Дуже вже гар. Серо, оно серо, как туман. И сегодня подоконники черные все.

Люди почали терміново закривати вікна, відповіді на запитання: що горить - не було. На ранок зрозуміли: палають так звані поля зрошення. 500 гектарів замулених і порослих очеретом каналів. За ніч вигоріли три гектари. Нині осередки займання, кажуть рятувальники, ще на трьох.

Олександр Кошевий, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- Сложность пожара заключается  в том, что подъезд пожарных машин недоступен. Тем более, здесь еще идет газовая ветка. И мы стараемся, чтобы на газовую трубу не перекинулось, потому что есть вероятность взрыва.

Марія Тарасова, кореспондентка:

- Навіть просто стояти тут у звичайному взутті неможливо. Земля фактично палає під ногами. Рятувальники для того, щоб дістатися осередків займання, використовують піддони.

За допомоги піддонів створять так звану ланку. Нею рятувальники зможуть пройти до епіцентрів загорання. Адже зараз грунт буквально провалюється в них під ногами. Пожежники працюватимуть, поки не ліквідують всіх осередків. Але це може тривати не одну добу.

Олександр Лешенко, заступник керівника Суворівської райдержадміністрації м. Одеси:

- Если ветер повернет, это единственное: надо закрываать окна. Другого выхода нет. Если ночью он был южный, сейчас дует северо-восток, как раз получается, на город идет ветер. Здесь ничего страшного нет, этот дым, он не так опасен. Это - бывшие поля фильтрации, потому тут выбросов вредных нет.

Тож одеситам знову слід готуватися до нової порції отруйного диму.