Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 серпня 2015, 21:35 Пожежі
Через нічний підпал у Запоріжжі згоріли машини
Через нічний підпал у Запоріжжі згоріли машини

У Запоріжжі вночі згоріли вісім автомобілів. Усі машини були на одному паркованні. Вщент вигоріли Тойота та Фольксваген, інші легковики також добряче пошкоджені вогнем. Чому спалахнуло та чи була можливість врятувати транспорти?

Антоніна Миколаївна прокинулася серед ночі від гучних вибухів. Перелякана пенсіонерка вибігла на балкон і побачила, як неподалік її будинку палають автомобілі.

Антоніна Миколаївна, свідок:

- Я проснулась от этих хлопков. Лежу, думаю: ни собак не слышно, если отстреливают, ничего. Опять хлопок. Потом сильный мощный такой ХЛОП один раз, второй и третий. Здесь я уже вышла в лоджию и смотрела. Вот тут три факела горели по-черному.

За кілька хвилин шалене полум'я охопило вже 8 автомобілів! Що ж сталося на паркованні, нині з'ясовують правоохоронці разом з надзвичайниками.

Сергій Вендін, кореспондент:

- Першою спалахнула автівка, що стояла на цьому місці. Далі полум'я перекинулося на Фольксваген Тігуан. Обидві машини вигоріли вщент. Від шаленого полум'я постраждали ще 6 легковиків.

Олексій мало не втратив у нічному пеклі свого чорного Деу. Нині чоловік підраховує збитки та радіє, що його машина на ходу.

Олексій Андрос, постраждалий власник Деу:

- Задняя дверь, крыло, капот, бампер, стекло… По сравнению с той машиной, которая между нами стояла, я как-то могу доехать, наверно.

Олексій певен - він став випадковою жертвою. Адже злочинці підпалили Тойоту Камрі, яка стояла неподалік його автомобіля.

Олексій Андрос, постраждалий власник Деу:

- Подожгли машину, которая стояла третьей от моей, второй. Ну, из-за ветра огонь перекинулся на соседнюю машину.

Стоянка, де й сталася масштабна пожежа, під охороною. Сергій чергував тієї ночі, але людей, які могли підпалити машини, не бачив. Говорити на камеру чоловік категорично відмовився - боїться помсти.

Сергій, охоронець стоянки:

- Я увидел воспламенение. Как было - я не знаю. Все вопросы в РОВД. Видели люди, что какие-то двое бежали вдоль по дороге. Здесь их не было видно. Но и нам же было не до этого. Нам нужно было спасать машины.

Усі обставини нічної пожежі нині з'ясовують слідчі. Паліям загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.