Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

5 серпня 2015, 23:30 Пожежі
В Запоріжжі агресивні погорільці погрожували журналістам
В Запоріжжі агресивні погорільці погрожували журналістам

Загадкова пожежа в Запоріжжі. У приватному секторі Шевченківського району згоріло ціле обійстя. На щастя, минулося без людських жертв і постраждалих. Та ось причина займання досі залишається невідомою.

Будинок на вулиці Чавунній. Третя години дня. Пожежу, що миттєво спалахнула в обійсті, першими помітили сусіди. Лічені хвилини - і в полум'ї опинилися приблизно 100 квадратних метрів приватної території. Надзвичайники швидко дісталися місця пригоди, та зробити мало що встигли. За кільканадцять хвилин від кількох господарських будівель залишилися руїни. Тепер тут згарище, на якому длубаються двоє чоловіків.

- Вот огонь был.

- А из-за чего? Как?

- Из-за того, что огонь зажегся. Я сам очень хочу узнать причину.

- Вы владелец этого дома?

- Практически.

Далі чоловік, який на перший погляд здавався адекватним співрозмовником, попрохав припинити знімання й покинути територію будинку. Хоча журналісти Свідка й виконали його бажання, він почав чіплятися до оператора і забороняв йому взагалі знімати будь-що поблизу.

- Я запрещаю снимать мой дом.

- Я не нахожусь у вас на территории.

- Тогда я понахожусь на вашей территории. Я не хочу, просто, чтобы ты снимал мой погорелый дом. Я понимаю, что ты на работе.

- Я понимаю.

- Ну вот сейчас наши работы не пересекаються. А ничего, если я камеру поторгаю?

- Нельзя.

- А почему?

- Потому что не надо.

- Почему?

- У вас руки грязные.

Конфлікт загрожував будь-якої миті перерости в бійку. На бік постраждалого стали сусіди. Один з них пригрозив узяти лома, щоб знімальна група швидше покинула місце пригоди.

- Ну езжайте, пацаны. Что вы как маленькие. Или ломик взять и рассказать?

Невдовзі цей чоловік повернувся. Але в його руках була вже сокира. Тож нам довелося тікати. З місця пожежі ми рушили до Шевченківського райвідділку міліції, аби написати заяву про перешкоджання журналістській діяльності. Що ж до пожежі, то рятувальники кажуть, що, найімовірніше, в займанні винні самі агресивні власники будинку, бо недогледіли, як загорілася суха трава на подвір'ї.

Олександр Сичов, керівник центру ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області:

- Большая горючая загрузка была на территории двора. И вследствие этого приходилось довольного много воды, чтобы сбить пламя, а потом все разбирать. Все завалилось. Горение было скрытое в завалах. Для того, чтобы окончательно ликвидировать, приходилось все это вручную разбирать, что потребовало немалых усилий и времени.

Підсумки пожежі - у вогні згоріли літня кухня та гараж. Остаточні причини займання надзвичайники обіцяють назвати найближчим часом, хоча й припускають - винна немилосердна спека, що встановилася останніми днями в Запоріжжі.