Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

23 липня 2015, 23:21 Пожежі
У столиці через старі електродроти задихнувся пенсіонер
У столиці через старі електродроти задихнувся пенсіонер

Вбивча електромережа забрала життя пенсіонера. У Києві внаслідок короткого замкнення спалахнула квартира. На жаль, власник помешкання вибратися із задимленої кімнати так і не встиг. Старенька мати та колишня дружина й досі не вірять, що Віктора більше немає в живих.

Пожежники примчали за хвилин десять, зрізали болгаркою двері та забігли до задимленої квартири. Але рятувати було нікого - 58-річний власник помешкання вже не дихав.

- Ось отак він схилився. Бачите, цей, отак він на туалет.

- Так і сидів?

- Так і сидів. 

Віра - колишня дружина загиблого. Посеред ночі їй зателефонували та сповістили страшну звістку. Жінка живе поряд, і не зважаючи на пізній час, вже за кілька хвилин прибігла до цієї квартири. Віра до останнього сподівалася, що з Віктором все гаразд. Та сподівання виявилися марними.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій м. Києва:

- Вогню як такового у квартирі не було, проте саме горіння супроводжувалось густим задимленням. Рятувальники у спеціальному обладнанні, в апаратах на стисненому повітрі зайшли у квартиру. Вони винесли тіло загиблого, а також загасили пожежу.

Жінка й досі не може відійти від потрясіння. Хоча вони розлучилися з Віктором ще 22 роки тому, весь цей час дружили й постійно допомагали одне одному.

- Ну що тут побачила? Оце таке - тут огарки, тут все повиносили, диван, одіяло тута. Мамине ето саме. Постіль, все воно загорілось, все воно видно ж тута. Все в копоті.

У згорілій квартирі разом також мешкає мати загиблого. Та цієї трагічної ночі її не було разом із сином, вона їздила в садибу під Києвом.

Світлана Андріївна, мати загиблого:

- Я не понимаю, почему он не открыл двери и не вышел? Почему он находился здесь? Это ж не то что там пьяный или что. Как она так? Для меня, конечно, это я его еще не видела. Я просто креплюсь, не верю, что его уже нет. Я еще пока, господи...

На цій світлині Віктор усміхнений та трохи сором'язливий. Колишня дружина згадує давні часи і просто не може повірити в те, що сталося.

- Осьо наші, коли ми одружувались. Ці фотографії. Наша свадьба. Наші свідкі. Такий він був. Гарний. Покладистий. Коли ми розлучились з ним, то мама моя не могла заспокоїтись, плакала.

Віктор усе життя віддав авіації - він конструював літаки. Не міг покинути улюблену роботу й після пережитого нещодавно мікроінсульту.

- Уважаемый! Це з 50-летієм його поздоровляв колектив. Це ось він в мене 10 класів закончив.

Можливо, саме через недомагання чоловік і не зміг вибратися із задимленої квартири.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Навіть неозброєним оком видно - осередок загоряння був саме тут. Експерти припускають: внаслідок замкнення електромережі зайнялися шпалери і потім вже вогонь перекинувся на диван.

Чи чули, що за стіною вирує пожежа, сусіди? Мешканці п'ятиповерхівки лише знизують плечима. Дмитро розповідає, що вночі міцно спав і навіть не підозрював, що поряд гине людина.

Дмитро сусід загиблого:

- Когда позвонили, тогда да. Когда подошли - почувствовали запах гари, а так, в принципе, ничего даже слышно не было. Дверь настолько крепко была закрыта, и мы даже не знаем, как так получается.

Рятувальники з сумом визнають: несправна електромережа - причина третини займань, нерідко вони з фатальними наслідками. Тож аби звести ризики загоряння до мінімуму, треба не лінуватися і вчасно міняти електродроти та розетки на нові.