Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 липня 2015, 22:04 Пожежі
У Запоріжжі пожежа остаточно посварила брата з сестрою
У Запоріжжі пожежа остаточно посварила брата з сестрою

Масштабна пожежа в Запоріжжі поглибила сімейну кризу. Вогонь охопив два будинки приватного сектору. В одному мешкав брат, в іншому - сестра. Колись давно рідні посварилися, і до займання не спілкувалися. І ось тепер Ольга шукає зустрічі з Володимиром, щоб домовитися про компенсацію збитків. Адже пожежа виникла у дворі брата, а вже потім перекинулася і на її подвір'я.

Через займання приватної двоповерхівки ледь не згорів чи не весь приватний сектор у Комунарському районі Запоріжжя. Мікрорайон Космос буквально вщент забитий будинками, забудова тут дуже щільна. Тож лише кілька хвилин, і вогонь від будинку охопив хати, які стояли поряд.

Олександр Сичов, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області:

- Полностью было охвачено мансардное помещение одного из жилых домов, частных. И распространялся огонь на соседние пристройки, поскольку противопожарных разрывов практически не было при постройке частного сектора. Огонь быстро распространялся по кровлям зданий. Они были выполнены из деревянных конструкций с металлической шиферной кровлей.

Пожежа ось-ось могла перекинутися й далі, але вчасно приїхали пожежники. Гасили полум'я більше десятка рятувальників. Надзвичайники залили водою охоплений вогнем будинок і збили полум'я з сусідніх. Людей не витягали - господар оселі, що зайнялася, встиг втекти. Утім, без порятунку не минулося - зі спаленілих руїн вийняли до смерті переляканого кота. Врешті пожежу загасили, та Мурчику і його господарю це не допомогло. Вони залишилися без даху над головою.

Сергій Вендін, кореспондент:

- Будинок за цим високим парканом вигорів вщент. Потім пожежа перекинулася на сусідню хату - тут згорів дах. Зараз мешканці цього будинку більш за все бояться дощу. Адже навіть від кількох крапель води може обвалитися стеля.

- А зальет опять - упадет не только потолок, а и все на свете.

У дитинстві пані Ольга мешкала в цьому будинку разом з братом Володимиром. Після смерті матері вони поділили спадок і посварилися. Один від одного відгородилися парканом. Відтоді жінка з братом майже не спілкується. Що стало причиною пожежі - в пані Ольги на це своя версія.

Ольга Петрівна, постраждала:

- Спортсмен. Не пьет, не курит. Этого даже не может быть, чтобы сигарета или что-то еще. Но он говорит: чайник. Я сама думаю: чайник. Ну, если упадет - вода зальет конфорку и все. Это не чайник. Может, его кто-то подпалил.

Сусіди ж припускають - пожежу могли влаштувати наймити Володимира. Олександр розповідає - на обійсті завжди товклися волоцюги.

Олександр, сусід постраждалого:

- У него работали типа бомжей ребята. И там они проживали. Может, они там что-то, поджог сделали.

Сам Володимир, якого ми застали на згарищі, про пожежу говорить неохоче. У займанні він звинувачує лише себе.

- Пожар произошел крупный.

- Пожар, да, произошел крупный.

- А из-за чего? Что случилось?

- Из-за меня.

- Как?

- Недосмотрел.

Тим часом Ольга Петрівна підраховує збитки, завдані вогнем. Жінка бідкається - жити у своєму обгорілому будинку, що може будь-якої миті розвалитися, боїться. Що робити, постраждала не знає і каже - від брата вже не чекає допомоги.

- Будет же мне, наверно, возмещать. Я не знаю, когда и чем, если у него сгорело всё.

Тимчасовий прихисток пані Ользі пообіцяли родичі. Більше допомогти постраждалій їм нічим.