Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 липня 2015, 22:14 Пожежі
В Ужгороді згоріла квартира багатодітної родини
В Ужгороді згоріла квартира багатодітної родини

Пожежа спалахнула в Ужгороді у квартирі, в якій перебували одразу шестеро дітей. Лихо застало людей уночі: зайнялося десь опівночі, всі мешканці міцно спали. Запах диму відчули сусіди, а потім будинком рознісся плач дітей. Він лунав з-за зачинених дверей квартири, у якій уже вирувало полум'я. Мешканці будинку кинулися рятувати малечу, та, на жаль, винести вдалося не всіх. Загинув і їхній батько. Після трагедії виявилося, що багатодітна сім'я вже півроку щоночі палить у квартирі свічки! Хто довів людей до такого життя?

Євген Соломін, кореспондент:

- З цієї квартири, яка була охоплена полум'ям, сусіди винесли п'ятеро дітей. Щостого - найменшого, чотирирічного Микиту - не знайшли.

Рятувала дітей із вогню Діана. Вона мешкає поряд із квартирою, де спалахнула пожежа. Жінка каже - спочатку відчула сморід, а за кілька хвилин - почула плач. Тож кинулася до сусідських дверей, адже там живе шестеро дітей.

Діана Догода, сусідка:

- Я в трусах, майці відкрила двері, Яна кричить, що там дитина, там дитина. Я рвонула у вікно, яке начало горіти.

Витягаючи малюків із охопленої вогнем оселі, жінка порвала на нозі сухожилля та дуже обпекла ногу. Нині шкутильгає на милицях. Але плаче, що не знайшла в задимленому приміщенні чотирирічного Микитку.

Сусіди про родину, де сталася трагедія, не надто хочуть говорити.

- Я не буду ні давати, ничего.

- Ничего не скажу. Мать хреновая, а дети нормальные.

Відомо, що вночі страшної пожежі у квартирі було шестеро малих та співмешканець багатодітної матері. 27-річна господиня нібито пішла до крамниці по цигарки. Коли повернулася додому - оселя вже палала. П'ятеро її дітей були надворі.

Рятувальники, як тільки змогли зайти до кваритири, біля вікна знайшли чоловіка, а біля дверей - чотирічного хлопчика. Вони вже не дихали.

Роберт Пауш, рятувальник:

- Частково задихнулися, і що обгорілися. Вже був дуже великий термін пожежі. Дитина не намагалася виходити, а чоловік якби дійшов до вікна.

Відомо, що багатодітна родина останні півроку жила без світла. Їх від'єднали від електрики за борги. Тож щовечора сім'я запалювала свічки. Ймовірно, вони й стали причиною смертельної пожежі. Працівники соціальних служб, які б мали стежити за багатодітною сім'єю, не зраділи візиту журналіста. Вони то погоджувалися говорити, то ні, потім вирішували, що саме можна сказати.

- Мені треба дозвіл говорити міського голови. Мені не треба, вам треба то й звертайтесь. Я лиш простий працівник.

- Ви ж чиновник на робочому місці.

- Я можу коротко сказати, що ведеться слідство.

Зрештою міські чиновники стали на захист соціальних працівників. Кажуть, не знали, що в цій сім'ї живуть при свічках.

Володимир Фленько, заступник Ужгородського міського голови:

- Родина проживала, а те, що світла немає, бо крали - приходять працівники, вони не перевіряють. Отут, можливо, був недогляд. Але самі батьки самі мають, і не разу не сказали, що у них немає світла.

Поки чиновники та соцпрацівники захищають одне одного, п'ятеро постраждалих малюків у лікарні. Що з ними буде далі - невідомо. Адже, можливо, матір позбавлять батьківських прав. Й оселі в них немає. Їхня однокімнатна квартира перетворилася на згарище.