Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 липня 2015, 23:00 Пожежі
Через свічку у Запоріжжі сталася пожежа
Через свічку у Запоріжжі сталася пожежа

Запорізька пенсіонерка, яка запалила у квартирі свічку, ледь не вбила себе та сусідів. За кілька хвилин оселя бабусі стояла у вогні, а багатоповерхівка - в чаді. Що це було: спроба самогубства або ж нещасний випадок?

Десятки мешканців будинку на вулиці. Без речей і документів. Люди дуже швидко вибігали з квартир через пожежу, що спалахнула на сьомому поверсі. За лічені хвилини їдкий дим оповив багатоповерхівку.

Тамара Григорівна, мешканка будинку:

- Пошло такое облако, что ни смотреть, ни дышать нельзя. Глаза пекут, здесь все печет. Это было что-то ужасное страшно. Как говорится, в тот момент очень понимаешь - насколько жизнь на волосочке висит.

Гасили вогонь майже чотири десятки надзвичайників. Вони і врятували з вогняної пастки стареньку господиню.

Юлія Баришева, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області:

- Гасіння цієї пожежі відбувалось одразу у двох напрямках: перший - це ліквідація, безпосередньо, осередку займання; другий напрямок - порятунок людей, які знаходилися на 7, 8, 9 поверхах і потребували допомоги рятувальників через сильне задимлення.

Нині на смітнику біля будинку - купа згорілих речей: тут меблі, одяг та великий килим. Усе це винесли з квартири пенсіонерки. Чому спалахнула пожежа - розповідають сусіди.

Геннадій Федорович, сусід постраждалої:

- Женщина, хозяйка квартиры на 7-ом этаже, зажгла свечку в память о своем муже, который 40 дней назад умер. Оставила ее без присмотра, и причиной возгорания стала сама свечка, как она сказала, которая упала и загорелась скатерть. Вместо того, чтобы позвать мужиков нормальных, она открыла окна и двери во всех комнатах. Пламя пошло.

Сергій Вендін, кореспондент:

- Ось там та сама квартира, де мало не згоріла самотня Зінаїда Федорівна. Сусіди нам сказали, що бабуся вдома. Тож спробуємо розпитати її про пожежу.

Та бабуся не зраділа візиту журналістів.

- Никаких корреспондентов здесь мне не надо.

Сусіди не тримають зла на Зінаїду Федорівну, навпаки - після пожежі вони їй допомагають. Хто речами, хто грішми, а хто просто - підтримує добрим словом.