Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

1 липня 2015, 23:26 Пожежі
Огляд транспортних пожеж
Огляд транспортних пожеж

Сьогодні по всій країні горів транспорт. У Львові просто на ходу загорівся тролейбус, некерований поїхав дорогою, зачепив один автомобіль і влетів у житловий будинок. У Луцьку посеред дороги вибухнув легковий автомобіль, а в Харкові на одній із СТО вщент згоріли одразу два десятки машин і одна людина з тяжкими опіками потрапила до лікарні.

Випадковий свідок зі Львова не стримує своїх емоцій. Імовірно, таке він бачить уперше… Тролейбус, охоплений вогнем, мчить Львовом. Стовп диму здіймається в небо над вулицею Кульпарковською. Пасажирський транспорт чіпляє легковика й врізається в житловий будинок.

- Пожежників хто-небудь викликав чи ні?

Львів'яни не розуміють, куди бігти та що робити. Чи є в салоні тролейбуса люди, чи не запалає старенька будівля? Кілька хвилин - та шаленим тиском води надзвичайники гасять полум'я. Вони приїхали вчасно, врятували оселю. У салоні ж громадського транспорта не було нікого. Водій з пасажирами встигли вибігти, коли побачили дим. Тому й не постраждали. Та як тепер сідати до старого транспорта знову? Містяни кажуть: два місяці тому у Львові вже горів такий самий тролейбус. Чому горять? Відповіді хочуть почути від місцевої влади.

Вогонь та їдкий дим тепер головний на цій СТО в Харкові. Він узяв у свій полон усе приміщення. Сімсот квадратних метрів. Перелякані працівники та свідки намагаються врятувати автомобілі. Їхні спини та руки червоні. У чоловіків опіки. Рятували чужі машини, не думали про своє життя. А ось легковики від страшної температури схожі на розтоплені шоколадні фігурки. З цієї СТО тепер вирушать на ремонт до іншої. Тут же поки працюють правоохоронці та надзвичайники. Вони мають з'ясувати, хто винен у масштабній пожежі. 20 машин згоріло вщент, одного працівника станції забрали до лікарні - у нього половина тіла в страшних опіках, ще четверо його колег отримали медичну допомогу просто на місці.

Не забуде цього дня й сорокарічна мешканка Ковеля. Це фотографії її Тойоти Кемрі. Машина вибухнула просто під час руху в Луцьку. Бідолашна не розгубилася, вискочила з салону. Та свідки кажуть: волосся на голові водійки палало, руки теж були у вогні. Її авто вигоріло, та жінка вижила.

Роман Трач, лікар Волинського обласного опікового центру:

- До нас поступила пацієнтка із 30% опіків, опік 2-го ступеня. На даний момент хворій налагоджена інфузійна терапія, проведене оперативне втручання. На теперішній стан гомодинаміка стабільна, загрози життю хворої немає.

Правоохоронці вже шукають причину вибуху, та ймовірно, все сталося через збій у системі газового обладнання, що було в машині.