Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 червня 2015, 22:55 Пожежі
У столиці через вогняні розваги горіли балкони
У столиці через вогняні розваги горіли балкони

Небезпечні розваги. У Києві внаслідок потрапляння феєрверку зайнялася багатоповерхівка. Тепер бешкетників розшукують правоохоронці. За заборонені витівки вони сплатять кількатисячний штраф і покриють витрати погорільців.

Володимир саме підвівся з дивану у своїй квартирі, коли його засліпив незрозумілий спалах за вікном.

Володимир, свідок:

- Вот так перед глазами такой, знаете, как молния, след - хоп! Я оторопел, только было чистое небо, грозы ж не было, откуда гроза, тем более грома нет и молнии так низко не летают. Какие-то галлюцинации, наверное.

Чоловік не звернув особливої уваги на побачене, та за дві хвилини сусідка подзвонила у двері й повідомила про пожежу. Диміло з балкона поряд. Ще до прибуття пожежників один із сусідів намагався самотужки погасити, але вийшло навпаки. Коли чоловік розбив скло - спалахнуло.

Володимир, свідок:

- Когда он только разбил, естественно, доступ воздуха - оно как вспыхнуло все сразу! Весь балкон занялся, перекинулся на балкон моих соседей. Я бегом домой.

Власниця охопленого вогнем балкону була на дачі, дізналася про ситуацію телефоном й одразу поїхала додому.

Ольга, постраждала:

- Бачило півсовхоза, що летало. Там троє людей, наверное, й бойову ракету. Да, ракета велика була. Вони пускали туди, там пусте місце є. Вона полетіла, надо було вгору пускати. А вона полетіла рикошетом і тут розбила.

Версію, що зайнялося від феєрверку, підтверджують і містяни.

- Летіло десь оттуда. А знаю.

- І що, загорілось?

- Якась ракета, не знаю, не можу сказать.

Олександр Храпач, кореспондент:

- Свідки кажуть: ракета прилетіла зі стадіону, зі свистом розбила скло і впала сюди.

За кілька хвилин вогонь оповив вже 3 сусідні балкони. На щастя, їх швидко загасили рятувальники, що приїхали на місце.

Ганна Зусько, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Загалом пошкоджено балконні рами та особисті речі, які зберігалися на балконі, тобто вогонь на жилі приміщення, квартири поширитися не встиг.

Це далеко не поодинокий нещасний випадок внаслідок недбалого поводження з піротехнікою. Рятувальники радять ставитися серйозно до забавок з петардами та салютами.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Їх можна використовувати лише на відкритій території, де немає будівель, дерев, ліній електромереж. Крім того, не дозволяється використовувати піротехнічні вироби у вітряну погоду. Крім того, найменша відстань до будівель повинна складати не менше 50 метрів, проте це індивідуально, в залежності від будівлі.

Крім правил безпеки, призвідники лиха порушили ще й заборону Київради: адже в столиці не можна користуватися піротехнікою, доки тривають бойові дії на Донбасі. Деякі містяни називають такі розваги в тяжкі для країни часи аморальними та небезпечними. Є й такі, хто не звертає на це уваги.

- Якщо якесь свято - можно, якщо не в нічний час.

- Если это в рамках безопасности, то очень даже позитивно.

Лариса, мешканка м. Києва:

- Вони зараз зовсім не потрібні. Вони так лякають і людей. Ми так боїмося уже цих вибухів, що не треба зовсім. Я дивлюся, що люди продовжують користуватися, і я проти.

Зараз правоохоронці розшукують бешкетників, з вини яких зайнялася багатоповерхівка. Окрім декількатисячного штрафу, їм доведеться покривати витрати погорільцям.