Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 червня 2015, 22:38 Пожежі
Киянин загинув при пожежі у власній квартирі
Киянин загинув при пожежі у власній квартирі

Збіг обставин чи фатальна самовпевненість? Внаслідок пожежі у столиці загинув 52-річний чоловік. Без даху над головою залишилися вдова-інвалід та племінниця з двома малолітніми дітьми.

Вогняна стихія вирувала у квартирі п'ятиповерхівки, що на Печерському узвозі. Тамара й чоловік саме спали, коли у двері подзвонили.

Тамара, мешканка будинку:

- Подзвонили у двері сусіди, кажуть: ви спите, а ми горимо. Ну так чоловік побіг. І там димить, і там димить, усе на світі. Там зіваки стоять і люди дивляться.

Наполохані мешканці вибігали з охопленого полум'ям будинку, прихопивши з собою лише найпотрібніше. Люди кажуть - зайнялося о пів на третю ночі. Вогонь гасили кілька годин. Поки одні рятувальники атакували з вулиці, інші - тягли шланги до вхідних дверей під'їзду.

Олександр Храпач, кореспондент:

- За лічені хвилини дим оповив увесь під'їзд, а вогонь в квартирі вирував так, що за півгодини у помешканні залишилися самі обвуглені стіни. Ось весь крам погорільців, що вдалося винести рятувальникам з полум'я: двері, ось ця дерев'яна вішалка з вітальні.

З охопленої вогнем квартири встигли вибігти четверо людей. А ось голова родини залишився всередині. Чому - невідомо.

Ганна Зусько, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- У квартирі проживали 5-ро осіб. Це літня людина разом з дружиною, вони ночували в одній кімнаті, а в другій кімнаті спала його племінниця з двома синами. Молодшому хлопчику було 6 років. Він прокинувся від запаху диму та розбудив всю сім'ю.

Коли надзвичайники загасили вогонь, у ванній кімнаті знайшли тіло господаря.

Ганна Зусько, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Скоріш за все, він задихнувся чадним газом, та остаточно визначить медекспертиза, тому що опіків, відкритих ран на ньому не було.

Родичі загиблого шоковані трагедією, як жити далі - не знають.

Галина, сестра загиблого:

- Мне позвонила племянница. Горе. Я не думала, что такое горе. Дети остались - ни вещей, ни мебели, ну ничего нет. Даже вот будем думать, надо ж, чтоб у детей были вещи. Ну не знаю, как, деньги, наверное, тоже.