Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 червня 2015, 22:32 Пожежі
Вибух у Сумах - теракт чи недбальство?
Вибух у Сумах - теракт чи недбальство?

Потужний вибух пролунав уночі в Сумах. Рвонуло в офісі політичної сили. В приміщенні за лічені хвилини вигоріли оргтехніка та меблі. Людей із навколишніх квартир евакуювали. Партійці одразу заявили про теракт, але у правоохоронців своя версія інциденту.

Юлія Зайцева, кореспондентка:

- Потужний звук почули місцеві мешканці за кілька кілометрів звідси. Ударною хвилею буквально винесло двері та вікна офісу, а скалки розлетілись на десятки метрів навкруги.

Андрій, мешканець м. Сум:

- В три-начало четвертого, сначала была просто вспышка, мы смотрели на рассвет, сначала была вспышка и секунд через 5 взрыв. И потом пошел столб дыма. В принципе, все, но это я с другого конца города видел.

Депутатська приймальня, партійний офіс та волонтерський центр - усе в одному приміщенні просто в центрі міста.

- Был сильный пожар, очевидцев, убегающих или каких-то других подозрительных никого не было обнаружено.

Правоохоронці, що прибули на місце інциденту за лічені хвилини, викликали рятувальників. Ніхто з мешканців квартир не постраждав, а ось в осередку пожежі вогонь знищив майже все.

- Згоріла вся техніка, меблі, як бачите, теж нічого не лишилось. Можливо, це був теракт.

У міліції розпочали розслідування за статтею про умисне пошкодження майна, але попередньо версії теракту не підтвердили.

Анатолій Річкаль, керівник УМВС України в Сумській області:

- Пожежа сталася після короткого замикання, і там знаходилась фарба, 10 л одного кольору, другого, балончики, і після займання фарби, можливо, стався вибух. Можливо,  комп'ютер був не виключений, чи електрощитова, це експерти зроблять висновок.

Втім, партійці з цим не згодні.

Володимир Луговий, представник партійної організації:

- Приміщення після робочого повністю знеструмлюється. А відтак фарба, яка знаходилася там там буквально дві банки, і банки були неповні, відтак вибуху якогось потужного від цих банок неможливо було бути. Схиляємся до думки, що це було розбите скло ззовні, можливо, це була якась запалювальна суміш.

Нині працівники офісу розбирають уламки, вигрібають обгоріле сміття та радіють уцілілим речам. 

- Подивіться, уцілів портрет Шевченка, написаний невідомою людиною, який нам місяць назад передали, подарували люди.