Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 червня 2015, 22:13 Пожежі
Через сусідський недопалок в Києві загинув пенсіонер
Через сусідський недопалок в Києві загинув пенсіонер

Сусіда вбив недопалок. Він прилетів згори на балкон пенсіонера, спалахнув вогонь і чоловік задихнувся. Інцидент стався в Голосіївському районі Києва. Тепер курця-винуватця трагедії шукає міліція.

Балкон у кіптяві, вибиті шибки й неймовірний сморід. Загорілося посеред дня у квартирі на 5-му поверсі на проспекті Науки.

- Під самим будинком смітник, завалений мотлохом, тут багато одягу, ковдра, документи, стільчики, врятувати не вдалося майже нічого.

Ростик першим побачив вогонь і викликав рятувальників.

- Большой дым был на балконе, все в копоти вот это было. Как раз тут окна все лопались и тут было очень плохо.

Хлопця рятувальники евакуювали якнайдалі від вогню. І взялися гасити пожежу.

Ростислав, свідок:

- Бабушка моя шла с магазина, я звал с кухни, с окна, я звал, бабушка прибежала с пожарными по лифту и открыли мне дверь и выбежали...

Цілком подолати вогонь пожежникам вдалося за годину, а далі вони знайшли у квартирі бездиханне тіло шістдесятивосьмирічного власника помешкання.

Ігор Шумик, кореспондент:

- Винуватцем пожежі є сусіди зверху, хтось з них покурив і просто викинув недопалок у вікно, який і підпалив балкон дідуся.

Зараз тут з друзями прибирає онук загиблого. Влад у відчаї - згадує дідуся. Хлопець залишив старенького й пішов гуляти - в той час той і задихнувся.

Влад, онук загиблого:

- Кинули бычок, он залетел нам на балкон, там стояли кресла, оно разгорелось и был пожар, дедушка задохнулся, бабушка на работе...

Зараз курця шукають працівники міліції. Водночас сусіди мають намір допомогти родині погорільців усім будинком.

- Тепер им нужно оказать помощь, она пенсионерка, ей около 70-ти лет, внук, дочь недавно похоронила она, полгода...

- Вчора люди несли одіяла і все основне, не знаю, як воно буде, будем допомагати всім світом...

А киян закликають зачиняти вікна, особливо коли йдуть з дому. Адже від сусідів-курців, що можуть накоїти лиха одним порухом руки, не застрахований ніхто.

- Це треба кожен повторювати людям: балкон, якщо не засклений, повинен повністю пустий або ж решітка, сітка на ньому, шоб нічого не попало...