Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

12 червня 2015, 00:09 Пожежі
Пожежа на нафтобазі - день четвертий
Пожежа на нафтобазі - день четвертий

Четвертий день палає нафтобаза на Київщині. За останню добу там пролунало ще два потужні вибухи. Це ускладнило гасіння та дало змогу вогню поширитися на нові резервуари. Одну людину досі вважають зниклою. Скільки ще вогонь вируватиме та чому його так складно приборкати?

На нафтобазі, яку не можуть загасити вже четверту добу, знову вибухало... Вогню та диму побільшало. Надзвичайники звітують: напередодні ввечері, о 22-й, вибухнули одразу кілька менших резервуарів, та рівно за 12 годин, вже на ранок, не витримали дві великі ємності.

Микола Чечоткін, голова державної служби України з надзвичайних ситуацій:

- Вибухнули дві ємності по 800 кубічних метрів, підрозділи зараз здійснюють гасіння вчорашніх вибухнувших ємностей по 50 тон, воно вже практично завершене.

Рятувальники розчаровані. Сьогодні вони планували приборкати вогонь остаточно. Та вибух знову погіршив ситуацію, а точніше цілком її змінив. Віталій один з тих, хто боровся з цим смертельним вогнем. Відпочиває - обідня перерва. Приїхав сюди з Полтавщини.

Віталій, рятувальник:

- Как там жарко, очень жарко.

- В чому складність для людей, що там працюють?

- Правду нє скажу. Складність… думаю, завтра закончім, вигорять ці ємкості, й завтра затушим... Сьогодні нє...

Голова держслужби каже: нині його підлеглі лише спостерігають за ситуацією. Сьогодні жодних прогнозів із приборкання полум'я не називає.

Павло Прядко, кореспондент:

- Жодної пінної атаки через загрозу вибуху. Надзвичайники вдень помпували паливні матеріали з резервуарів, що не вибухнули, до сусідньої нафтобази.

Досі жодних звісток й про зниклого безвісти залізничника пожежного потяга. Зв'язку з ним немає з вівторка. Саме тоді стався вибух, що забрав життя трьох надзвичайників.

- Він вже набрид місцевим й не дає їм дихати на повну. Чорний їдкий дим сьогодні вперше від початку цієї пожежі змінив свій напрямок. Раніше хмара сунула на південний захід. Нині ж на південний схід.

А ось така ця пожежа з повітря. Кадр зроблений з літака. Величезний стовп диму радше нагадує ядерний гриб. 

- Тут й досі працює сім сотень люду. Це надзвичайники, правоохоронці та бійці Нацгвардіі. За словами рятувальників, на 12 дня четверга їм підконтрольна вже половина території нафтобази.

Вогнеборці все ж сподіваються: кінець робочого тижня буде успішним і полум'я вдасться загасити вже завтра.