Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 червня 2015, 00:19 Пожежі
Тривають роботи з гасіння нафтобази під Києвом
Тривають роботи з гасіння нафтобази під Києвом

Надзвичайники продовжують гасити наймасштабнішу пожежу на Київщині. Вогонь там не вщухає вже третю добу. Нині відомо про чотири охоплених полум'ям резервуари та одну зниклу безвісти людину, що була на базі в мить вчорашнього вибуху.

Ні хвилини без полум'я та чорного диму. Візуально ситуація на цій нафтобазі не дуже змінилася. Проте резервуарів горить значно менше.

Павло Прядко, кореспондент:

- Розповсюдження вогню не буде, а тому загрози для військової частини, аеродрому та нафтобази, що поряд, тепер немає. Надзвичайники кажуть, що ситуацію повністю контролюють.

Територія навколо бази нині оточена. 

- По периметру виставлено Нацгвардіі 400 людей та 450 МВС, це Київська область, Главк.

Тут і досі кілька сотень вогнеборців. Усі вони безупинно борються з вогнем. Перед очима в журналістів проводять так звану пінну атаку. 

Павло Прядко, кореспондент:

- Атака піною, півгодини роботи - й опівдні рятувальникам вдалося повністю загасити один з охоплених вогнем резервуарів.

Володимир Шандра, голова Київської обласної держадміністрації:

- Вдалося загасити резервуар з маслом, це найскладніший резервуар, найскладніше горіння, його вдалося охолодити та загасити.

Микола Чечоткін, голова державної служби України з надзвичайних ситуацій:

- Певний час забирає сам процес проведення атаки, ми залучали пожежний танк для розчищення території, щоб ми могли виставити техніку, під'єднати всі рукавні лінії, щоб провести цю атаку.

Надзвичайники мріють приборкати вогонь вже цієї доби. Але чи вдасться? Невідомо. На цей час у лікарнях з тяжкими опіками перебувають дванадцятеро людей. Жертв пожежі - чотири. Окрім того, кажуть: нині тривають пошуки вогнеборця з пожежного потяга. Хлопцеві 20 років. Він зник після вчорашнього вибуху. Поки що його доля невідома. Водночас у МВС вже оприлюднили перші результати розслідування цієї трагедії. Кажуть - згорілий комплекс був побудований без оформлення дозвільних документів й не був введений в експлуатацію належним чином.