Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 травня 2015, 22:15 Пожежі
Літній киянин згорів у власній квартирі
Літній киянин згорів у власній квартирі

72-річний чоловік згорів у власній квартирі у Києві. Його сусід дивом вижив, адже зумів вибратися з охопленої полум'ям оселі та попередити інших мешканців будинку. Попередня версія пожежі - сталася коротке замкнення в електромережі.

Близько сьомої ранку Борис прокинувся від гуркоту у двері.

Борис, сусід загиблого:

- Стоит кадр, выбивает двери, я: шо такое? Горим! Мы когда выбили дверь полностью, открываем дверь - темно, как на шахте. Полностью-полностью.

Увесь під'їзд був у диму, тож чоловік одразу кинувся до помешкання, аби врятувати свою сім'ю - сина з дружиною та двох онучок. Малих виводити через двері не наважився, тож ще до приїзду рятувальників вивів їх на балкон. Сусіди з першого поверха теж не одразу зрозуміли, що в їхньому будинку пожежа.

Ганна Костянтинівна, сусідка загиблого:

- Чую запах такий, відкрила двері - потягнуло гаром. Ой боже, де-то що-то горить, чи в подвалі, не пойму, розтірялася. А потом вже бачу - люди сходять і сходяться.

Палало у квартирі на другому поверсі. Там в одній із кімнат мешкав 72-річний самотній дідусь, в іншій - молодий хлопець. Саме юнак першим відчув дим і кинувся до сусідів.

- Він прийшов до нас так чорний. Я говорю: Сережа, две минуты, вышел на балкон, как ты так загорел? Так быстренько.

Вже згодом стало відомо: зайнялося саме у кімнаті пенсіонера. Чому дідусь не зміг вибратися з приміщення - невідомо. У місцевих мешканців вже є своя версія причин трагедії.

Лілія, сусідка загиблого:

- Там дядько жил, он короче - это, выпивав. У него стояла тама, я не знаю, что там эксперты сами себе нарешали, но я знаю, что у него стояла электроплитка, може, она и загорелась. Потому что новый был, нормальный телевизор. Может, он себе там подошел, бабахнул гранаты, а потом подошел, может, себе кушать приготовить - вот и все. Замкнуло. Там же ж такие проводки - мама не горюй.

Та остаточну причину смертельної пожежі мають встановити експерти.