Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

30 квітня 2015, 22:15 Пожежі
На Хмельниччині пожежа відняла життя двох хлопчиків
На Хмельниччині пожежа відняла життя двох хлопчиків

Одразу двоє малят учаділи на Хмельниччині через безтурботність їхньої матері. Жінка запалила грубу, залишила дітей у хаті, а сама подалася поратися по господарству. Коли повернулася - будинок палав, а хлопці вже не дихали.

Трагедія сталася у селі Лисогірці Городоцького району. У приватному будинку мешкала 24-річна мати із двома синами - двох та трьох рочків. Того дня вона розпалила грубу і пішла доїти корову, залишивши малят самих. Коли ж ненька повернулася, уся хата була оповита димом.

Олена, мати загиблих дітей:

- А потім відкриваю вже двері, дивлюся - вже діти лежать там, де й ігрушки… Потім я їх винесла вже - і вони ще так і лежали тута. Ну я ж іх як винесла - вони вже не дихали. Ні той, ні той не дихав.

Замість надавати першу допомогу дітям, телефонувати у швидку та рятувальникам -  вона кинулася самотужки гасити пожежу. І лише за кілька годин наважилася на допомогу покликати сусідів. Саме вони й повідомили про трагедію на  лінію 101.

Олександр Собко, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області:

- Поступило повідомлення про те, що в селі Лисогірка Городоцького району палає будинок. На місце події негайно було відправлено відділення ДПРЧ, яким і було виявлено на місці події двоє загиблих діточок. 2012-й і 2013-й рік народження. Пожежу було ліквідовано вчасно. Причиною пожежі попередньо є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення.

Жінка розповіла - того злощасного вечора біля груби залишила сушитися матрац. Вірогідно, саме він і зайнявся. Рятувальники ж взагалі ситуацією шоковані. Кажуть, якби власниця оселі викликала їх своєчасно - найімовірніше, життя малюків можна було б врятувати. Такої ж думки дотримуються й у сільраді.

Анжела Варшавська, голова Лисогірської сільської ради:

- Вона перебувала як неблагопріятна, неблагонадійна. Постійно її відвідував і педіатр, і фельдшер наш місцевий. І сільська рада. Так як потрібно було надавати допомогу, тому що вона мало приділяла уваги своїм дітям, і треба було постійно дивитися про те, як вона проводить своє життя. Постійно її попереджали, і не тільки по пожежній безпеці, а й по правильному харчуванню дітей, і взагалі, там багато було питань до цієї людини…

Проте самою лише профілактикою попередити трагедію не змогли. Тепер вже ступінь вини молодої матері з'ясовуватимуть правоохоронці.