Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

21 квітня 2015, 20:54 Пожежі
Через батьківську недбалість загинули троє дітей
Через батьківську недбалість загинули троє дітей

Троє дітей загинуло під час страшної пожежі на Київщині. Трагедія сталася в селі Малополовецькому. Мати залишила малят самих удома, зачинила двері до будинку ззовні й пішла збирати на кладовище паски та крашанки. Саме в цей час вогонь із грубки перекинувся на диван і поширився оселею. Діти не змогли відчинити дверей.

Закопчені стіни, розкидані речі та відкрита грубка… Страшна трагедія сталася ось у цьомУ будинку. 

- Вон там в амбарі сидів, пив з сусідом, а діти горіли...

Місцеві твердять - троє сусідських дітей учаділи через безвідповідальність дорослих. Кажуть: батько пиячив зі знайомим, а господиня пішла на цвинтар шукати для малечі їжу. Чотирирічну доньку разом із дворічним та трирічним синами залишили вдома самих. Саме на той час вогонь із грубки перекинувся на диван, а далі поширився оселею.

Павло Прядко, кореспондент:

- Поки діти намагалися вийти з охополеної вогнем хати, їхня 27-річна мати збирала паски та крашанки на місцевому кладовищі. Врятуватися малечі не вдалося, адже двері до будинку були зачинені ззовні.

Ольга, сусідка:

- Вона сунула вилку в замок, щоб діти не вийшли, а старша дівчинка хотіла вийти, руки попалили й все, вони там так і згоріли.

Бабусі загиблих малят і досі невтямки: чому дітей не привели до неї, а залишили вдома.

Ольга Михайлівна, бабуся загиблих:

- Вона запалила грубу, покинула дітей й пішла на кладбище, я б її порубала на куски... Я прибігла, почала її бити: що ж ти, не могла дітей цих завести до мене! Вони втікали завжди до мене, а то вона закрила на якусь вилку, й вони не вийшли, та й кого винуватить? Матір!

Пенсіонерка допомагала невістці й доглядала за трьома онуками. Розповідає: мати не дбала про дітей, лише дивилася телевізора та мріяла продати малечу.

Ольга Михайлівна, бабуся загиблих:

- Вона завжди сиділа отой на тому телевізорі, а вони тепер поплавилися, а вона й каже: а шо ж я буду робить? А я ій:- шо ти будешь робить? Дітей немає тепер! Я її б кинула в яму, прикопаю разом із ними... Казала, що буде рожать дітей й продавать їх!

А от і подружжя, які втратили дітей. На камеру виправдовуються: не пиячили. Батько нібито був на роботі, а мати пішла на могили родичів. За їхніми словами, дверей до хати ніхто не зачиняв, а у грубці не було жару.

Надія, мати загиблих:

- Я їм сказала: зараз прийде папа - а сама пішла.

Олександр, батько загиблих:

- Я не представляю, як це все случилось! Хтось підпалив діван, а вона почала тушить, в неї обгорілі руки и лице. Штучне дихание делав, а діти лише хрипіли.

Рятувальники ж спростовують слова подружжя. Нині проводять необхідні експертизи та озвучують свою версію трагедії.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- За попередньою інформацією, вогонь з груби перекинувся на горючі матеріали. Діти загинули від отруєння чадним газом…

27-річна Надія твердить - готова відповідати перед законом за загибель дітей. 

Надія, мати загиблих:

- Всі хочуть мене видворити з цього села! Чому? Не знаю! Комусь погане щось зробили? Не робила нікому нічого не погано! Після цього я сама не хочу жити... Готова на все... Виню себе, місця не нахожу собі!

У міліції розпочали кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. Батькам загрожує від трьох до вісьмох років позбавлення волі.