Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2015, 22:53 Пожежі
Експерти вивчають обставини пожежі в притулку для тварин
Експерти вивчають обставини пожежі в притулку для тварин

Живцем згоріли сімдесят собак! На Київщині палав притулок для тварин. Кільком десяткам тварин вдалося врятуватися - працівники відкрили їм вольєри, коли побачили пожежу. Чому зайнялося - з'ясовують експерти кількох служб.

Це сталося просто на Великдень, вдень. Вольєри спалахнули миттєво й вогонь розповсюджувався дуже швидко - поза камерою розповідають співробітниці притулку. Вони й досі шоковані побаченим. Ледь встигли врятувати лише деяких тварин.

Олена Ткаченко, кореспондентка:

- А це собаки, яким вдалося врятуватися під час пожежі, їх не більше 3-х десятків. Волонтери змогли відчинити неохоплені вогнем вольєри, собаки швидко втекли на іншу частину притулку.

Інших спіткала страшна смерть. За кілька хвилин прихисток перетворився на крематорій для десятків беззахисних тварин.

- Сгорело заживо порядка 70 собак, в огне.

Цьому притулку не було й року. Його побудували на кошти меценатів. Тут мешкало близько сотні тварин. Вони були стерилізовані й вакциновані. Але чомусь заважали мешканцям сусіднього села. Тому директорка закладу впевнена - їх знищили навмисне.

Владислава Шелутько, власниця притулку для тварин: 

- Нас подожгли, погибли животные. Нам поступали угрозы от жителей села, практически с первого дня существования нашего приюта.

Самі жителі села Лісовичів не заперечують - собаки їм заважали.

- Цілий день гавкот этот стоит.

А от щоб підпалити чуже майно й живих істот - це заперечують. Мають свою версію пожежі.

Михайло, мешканець с. Лісовичів:

- Нет, не специально, у нас такі люди, які не подпалять, а во-вторых, може, де була бутилка бита, солнце було, воно як лінза сработало, підпалило, і вітер вже в той же день був.

Підтверджує таку версію й селищний голова. Каже - того дня горіло усе поле, від нього вогонь й перекинувся на вольєри.

Олександр Приходько, Литвинівській сільський голова:

- Дим буде великий був, пожежа - трещало, гуло, все проче. Притулок не горів, коли поле тільки доходило горіти сюда. Спочатку працівників собачника не видно було, передзвонив хозяївам, щоб хоч не погоріли люди.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Київській області:

- Коли наші працівники приїхали на місце, і трава поруч з вольерами, і вольери, а вже по причині буде займатися слідчо-оперативна група.

На місце й насправді виїхали експерти кількох служб. Вони опитують свідків, вивчають місцевість, шукають докази.

Віталія Грохольська, співробітниця відділу ГУ МВС України в Київській області:

- Експертизи будуть встановлені про причину пожежі - чи це є загорання, чи це є підпал, чи просто порив вітру заніс джерело вогню, тобто навмисне чи ненавмисне, це буде як кваліфікація злочину.