Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

14 квітня 2015, 22:29 Пожежі
У столиці згоріли павільони біля станції метро
У столиці згоріли павільони біля станції метро

Масштабна пожежа заблокувала один із виходів із метро в Києві. Ввечері зайнялися кіоски, прибудовані до виходу зі станції Позняки.

Один із торговельних павільйонів на виході зі станції метро Позняки зайнявся близько 11-ї вечора. З усіх крамниць працював лише один кіоск, його продавчиня і побачила вогонь. Не людно було і в метрополітені, втім, люди з переходу таки виходили. Юрій розповідає - всю підземку охопив густий дим.

Юрій, свідок:

- Я увидел, что горит здесь сверху, сквозь поверхность видно, что горит ларек, а эта стенка была темная, пламя было метра три от этой поверхности, я им крикнул - закрывайте носы, и дите вправо, девушка потеряла сознание, он ее тащил, мы вышли вправо, они за мной.

Спершу горів кіоск ліворуч від виходу - там торгували одягом великих розмірів. Та вогонь швидко перекидався на сусідні павільйони, що стояли впритул один до одного.

Юрій, свідок:

- Весь ларек этот загорелся, крыша, потом этот ларек стал гореть сильнее, потом перешел на тот, потом тот торцевой, где сыры, это прошло минут 12, приехала пожарная машина, стала здесь заливать. Потом стали загораться следуюющие - джинсы.

За кілька хвилин полум'я охопило уже всі крамниці, прибудовані до виходу з метро. Згоріло все.

- Там були великі розміри, белье, мобільні фішки, сирочок, джинсодром, 7 магазинов было.

Що стало причиною займання - наразі з'ясовують правоохоронці. Торговці переконані - кіоски підпалили. Рятувальники ж кажуть - пожежа таких масштабів сталася через сильний вітер. Окрім того, жоден павільйон не мав пожежної сигналізації.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій м. Києва:

- Якби там була пожежна сигналізація, або, можливо, вона була, але не працювала - цим займаються правоохоронні органи, якби вона була і працювала, то ми виклик отримали б не від мешканців, а сигнал надійшов би на пульт спостереження.

Цей випадок вчергове змусив замислитися над проблемою хаотичного захаращення кіосками виходів з столичного метрополітена. Адже цього разу пасажири підземки серйозно не постраждали лише дивом.