Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 квітня 2015, 22:00 Пожежі
На Вінничині міліціонер врятував пенсіонера та його будинок
На Вінничині міліціонер врятував пенсіонера та його будинок

Дільничний виніс із пожежі три балони з газом і врятував пенсіонера на Вінниччині. Хтось підпалив сухостій неподалік обійстя, але вогонь перекинувся на господарські приміщення.

79-річний Анатолій Миколайович - самотній пенсіонер - розповідає: хтось підпалив занедбаний сухий травник поряд із його господарством.

Анатолій Паладій, постраждалий:

- Гей! Якби я знав, я б вже давно його до кнопки притиснув. Точно кажу, ну то шо ти… Тут було не підступити. Та сіна ж був такий, з метрів зо штири, і повний дров набитий… Та сирові возьдо горіли, люди добрі! То ви можете представити, яка температура була?

Коли дідусь побачив вогонь, одразу почав несамовито кликати на допомогу. Першими волання селянина почули дільничний інспектор і сільський голова. Серед диму чоловіки вгледіли три газових балони, які могли бабахнути будь-якої миті. Тож, ризикуючи життям, кинулися виносити їх подалі від вогню.

Михайло Чорний, дільничний інспектор міліції:

- Коли повернувся назад - хазяїна не було. Я зразу не поняв, куди він пішов…  побачив, що він зайшов в середину цієї кухні, яка горіла. Я забіг, в хазяїна туто з правої сторони підгоріли коси. Я його взяв звідти… він, звичайно, трохи сперечався, йому треба паличку і сокирку забрати, як він розказує, але я його відтягнув.

Анатолій Паладій, постраждалий:

- Палку в шопі забув! А він мене тягне! Куди ж ти мене тягнеш, як я без палки нікудишній. А я всьо рвуся.

- То шо, Ви обідилися за те, що витягував?

- Чуть-чуть не післав знаєш куди його! Але оглянувся, бачу - погони, думаю нє, не буду… Хе, ну вибачайте, я… Ну шо, ну шо я, діти дорогенькі, буду робити? Ну шо?

Тепер на подвір'ї дідуся - обгорілі залишки хліва та майстерні. Адже 25 років Анатолій Миколайович ковалював.

Анатолій Паладій, постраждалий:

- А чого я буду плакати? Я вже своє прожив. Мені вже, слава Богу, почті 80, хай воно на цім скошиця. Може, пенсію ще принесуть, може, якось проживу.