Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

9 квітня 2015, 22:40 Пожежі
Огляд пожеж
Огляд пожеж

Маcштабна пожежа спалахнула в Луцьку. Там зайнявся нічний розважальний заклад. І там само на Волині вщент вигоріла старовинна церква. А от на Тернопільщині полум'я охопило вантажівку, яка везла тони паперу.

Нічний розважальний заклад горів у Луцьку. Вогонь дуже швидко поширився з кухні на все приміщення. Персонал та відвідувачі вчасно вибігли на вулиці, тому ніхто не постраждав. Але майно майже все згоріло.

Карина Мацібора, свідок:

- Тут було дуже багато вогню, я була дуже шокована, дуже було багато диму, запах був просто жахливий, і взагалі дуже було страшно, багато людей.

До ліквідації маштабного займання залучили майже три десятки рятувальників і 5 одиниць техніки.

Віталій Прусак, співробітник Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Волинській області:

- По прибуттю було встановлено, що горить орієнтовно на площі 350 квадратів. Автомобілі були встановлені на пожежні гідранти, на гасіння було подано 6 стволів СПРК, ручних стволів. Пошкодження і розміри збитків буде встановлювати спеціальна слідчо-оперативна група.

Приборкати полум'я вдалося менш ніж за годину. Чому спалахнуло - ще з'ясовують.

***
І там само на Волині, в місті Камені-Каширському, вигоріла вщент 300-літня церква. Вогонь за лічені секунди охопив усі дерев'яні стіни Свято-Іллінського храму. Гасити пожежу збіглися ледь не всі містяни, відразу викликали і надзвичайників. 

Андрій Баганюк, співробітник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Волинській області:

- Було встановлено, що храм задимлений - як із середини, так і ззовні йшов дим. На дану пожежу залучалося 10 одиниць техніки із сусідніх районів, також працювало 3 одиниці техніки нашого підрозділу.

Приборкати полум'я вогнеборці зуміли за чотири години. Удалося врятувати ікони та церковне начиння, але дерев'яної будівлі відновити вже не вдасться.

***
Пожежа на колесах! На Тернопільщині під час руху загорілася вантажівка. Пригода сталася в селі Горинці. Спалахнуло в причепі, завантаженому шістьома тонами паперу. За лічені хвилини вогонь охопив увесь транспорт. Дві години рятувальники приборкували полум'я. Та багатотонка вигоріла вщент. Її водій не постраждав. Попередньо відомо: зайнялося через несправність автомобіля.