Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

8 квітня 2015, 22:20 Пожежі
Літня киянка загинула від пожежі в захаращеній квартирі
Літня киянка загинула від пожежі в захаращеній квартирі

Задихнулася у власній квартирі. У Києві під час пожежі загинула пенсіонерка. Рятувальники кажуть - зайнялося через мотлох в оселі. Та от свідки вогняної трагедії певні - спалахнуло від недопалка, кинутого на балкон.

Увесь 5-й поверх у кіптяві, розбитий шифер і задимлені квартири. Так нині виглядає будинок на Жукова, 24. Вранці ж тут було гаряче.

Олександр, свідок:

- Вышел, было 3 пожарные машины, 2 скорые, по разговору - жила бабушка, одна жила, что там горело, то ли коротнуло что-то...

Першим відчув лихо Тор. Собака розбудив господаря і люди кинулися шукати - звідки валує дим.

Михайло, сусід:

- Пройшлись по кімнаті - нічого немає, тоді вже собака почав гавкать - дружина встала, вийшла на балкон - дим тоже на 5 поверсі. Тут же ж кожна хвилина, я, ну розбудили вже усіх, я побіг на низ, двері закриті були, погрюкав - ну нічого наче, вже всі сусіди прокинулись, жінка визвала пожежників.

Рятувальники прибули за кілька хвилин. Спробували прорватись до вогню через двері, але, вибивши їх, наштовхнулись на завали сміття у квартирі. Тому гасили полум'я через балкон.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Під час гасіння пожежі рятувальники знайшли тіло жінки 40-го року народження, яка, скоріш за все, намагалась вийти, проте не встигла, і за попередніми даними загинула від чадного газу.

Михайло, сусід:

- Це баба Маша, скільки я себе помню - вона тут жила, вона пам'ятала, ну така трошки своєобразна була жінка, вона це збирала пластікові бутилки, макулатура там, речі якісь, шкафи.

Місцеві певні - зайнялося не у квартирі. Ймовірно, хтось із верхніх поверхів викинув недопалка. 

- Ви мене питаєте таке, од окурка, кажуть, загорілося, я не бачила сама, шо там...

Та от рятувальники переконані - осередок займання був усередині оселі.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Причиною виникнення пожежі могло стати це необережне поводження самої мешканки квартири. Вона могла палити або використовувати або палити свічки...