Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2015, 22:29 Пожежі
Огляд смертельних пожеж
Огляд смертельних пожеж

Смертельні пожежі. У Маріуполі у власній квартирі згорів пенсіонер. Двоє братів задихнулися чадом на Черкащині. А от у Миколаєві наляканий вогнем чоловік вистрибнув із 5-го поверху.

Двоє людей загинуло у вогні на Черкащині. Трагедія сталася в селі Посухівці. Сусіди помітили сильний дим, що валував із-під покрівлі будинку, й одразу викликали рятувальників. Під час ліквідації загорання в приміщені виявили бездиханні тіла двох 62-річних братів. Як згодом з'ясували, до лиха призвело порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення.

***
Загинула людина під час пожежі в Маріуполі. Спалахнуло у квартирі на п'ятому поверсі. Аби потрапити до оселі, рятувальникам довелося виламати вхідні двері. Увійшовши до квартири, вогнеборці побачили, що палає ліжко, в якому спить чоловік. Полум'я швидко загасили, проте врятувати господаря не вдалося. Ймовірно, пенсіонер став жертвою власної безпечності.

Євген Калиниченко, співробітник Маріупільського МВ держслужби з надзвичайних ситуацій:

- На место сразу же была вызвана служба 103, которая констатировала, что пострадавший уже погибший. Самое распространенное, самое обидное, что причина самая банальная - выпил, закурил, заснул.

***
СтрибнУв із 5-го поверху та дивом вижив. У Миколаєві під час пожежі у власній квартирі наляканий вогнем господар вирішив урятуватися через вікно. Рятувальники вчинку чоловіка не розуміють, адже вчасно прибули на виклик і навіть устигли поспілкуватися з господарем через зачинені двері. Коли ж вогнеборці зайшли до квартири - господар підбіг до вікна та шугонув донизу. З численними забиттями й переламами постраждалого ушпиталили.

Руслан Лупащенко, співробітник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Миколаївській області:

- В результате пожара пострадал один человек, была проведена эвакуация людей с верхних этажей. Была проведена локализация, и впоследствии - ликвидация пожара. Причины пожара устанавливаются.

А от сусіди погорільця переконують - 30-річний чоловік страждає на психічні розлади й лише днями вийшов із лікарні.