Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

6 квітня 2015, 22:13 Пожежі
Нелегке чергування одеських рятувальників
Нелегке чергування одеських рятувальників

Одразу три маcштабних пожежі гасили в Одесі. Там горіли склад і ресторан. Окрім цього, злетів у повітря гараж, у якому зберігали 11 балонів із газом та ще й 7 каністр із паливом.

Дим із-під дверей замкненого складу, що на вулиці Одеській, першою побачила вахтерка. Рятувальники були на місці за 8 хвилин, та вогонь устиг охопити понад 200 квадратних метрів території. Працівники повідомили: всередині аварійно-рятувальні плоти. На кожному - балони, що можуть будь-якої миті вибухнути.

В'ячеслав Ратушняк, свідок:

- Там углекислота, газовоздушная смесь для быстрого надувания плота.

Із ризиком для життя рятувальники винесли з вогню балони. Минулося без постраждалих. За кілька годин пожежних викликали на Французький бульвар. Там палав ресторан і цілодобовий магазин.

Олексій Дурягин, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- Было выявлено, что часть здания охвачена открытым пламенем. И в очаге загорания находятся пропановый и углекислотный баллоны.

Балони вдалося витягти, проте заклад вигорів ущент. Вогонь знищив і чотири раритетних автомобілі. Їх використовували як рекламу ресторану. Тим часом в іншому кінці міста вибухнув приватний гараж. Він стояв закритим протягом року, від часу смерті власника. Сусіди прийшли по свої автівки та звернули увагу на дим.

Дмитро, свідок:

- Срезали петли и начали. А что там уже тушить? Нечего. Там уже все палало.

Доки не приїхали рятувальники, містяни гасили самотужки. Полум'я почало перекидатися на сусідні гаражі. Раптом один за одним пролунало два вибухи. Руслан каже, його приятель саме цієї миті допомагав пожежникам.

Руслан, свідок:

- Его огнем укрыло. Он вылетел оттуда. Там много человек повылетало, человек 5, наверное. Их выбросило взрывной волной. Ну, а друг мой пострадал, на нем вещи сгорели даже. Лицо, руки - полностью.

Окрім власника одного з гаражів, постраждало семеро рятувальників. Зазнали опіків першого-другого ступеня, переважно обличчя та рук. Та попри травми вони й далі працювали. Адже в гаражі був справжній склад вибухонебезпечних ємностей.

Олександр Крицький, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- Всего эвакуировано из горящего гаража 6 газовых баллонов с пропан-бутаном, три баллона с углекислотой и семь канистр с бензином.

Надзвичайники кажуть - коли б увесь цей крам вибухнув, наслідки були б катастрофічними. Адже автостоянку на 700 гаражів розташовано у спальному районі. Пожежа сталася тоді, як люди саме виїздили на роботу.