Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

19 лютого 2015, 22:17 Пожежі
Знов горів старий будинок у столиці
Знов горів старий будинок у столиці

Старий будинок горів у центрі Києва. Будівля всередині - дерев'яна, тож вогонь швидко ширився поверхами. Вже за мить дим було видно в сусідніх кварталах.

Ірина Винокурова, кореспондентка:

- Центр Києва знову заставлений спецтехнікою. Цього разу пожежа сталася на вулиці Богдана Хмельницького. У відселеному п'ятиповерховому будинку.

На вулиці гамірно - десятки рятувальників, пожежні машини. Частину вулиці одразу перекрили працівники ДАІ. Утворився затор.

- У зв'язку з пожаром по вулиці Богдана Хмельницького 10. Так як працює спецтехніка, пожарна техніка. В зв'язку з цим змушені відводити транспорт.

Рятувальники розповідають - зайнялося близько сьомої ранку. Люди із сусідніх будівель побачили дим з вікон верхніх поверхів та викликали пожежників.

Роман Волошко, співробітник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Перший підрозділ, який прибув, виявив, що з вікна 3 поверху іде дим, в ході розвідки вияснилось, що пожежа поширилась із третього поверху на четвертий, а також на дах будівлі. Був об'явлений підвищений ранг виклику на пожежу.

Будинок дерев'яний, тож вогонь поширювався дуже швидко. Втім, будівля вже давно стоїть пусткою, тож постраждалих немає. Гасити полум'я приїхали більше двадцяти одиниць техніки та 90 рятувальників. Проте одразу приборкати полум'я не змогли. Кажуть, заважали гірлянди, якими завішана вся вулиця. Відрізати їх довелось самим пожежним.

Роман Волошко, співробітник управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Визивали Київгорсвітло, а вони не могли приїхати. Пожежа в 7:09, а вони приїхали в 9:40, вони тільки приїхали, щоб відключити ці гірлянди, дві години ми не могли нормально гасити пожежу, це треба якось відмітити, своїми силами, на свій страх і ризик відключали, відрізали ці провода.

Що стало причиною пожежі, ще з'ясовуватимуть. Утім, коротке замикання відкидають - адже будинок давно від'єднаний від електропостачання. Припускають - там хазяйнували безхатченки, які розвели багаття, аби зігрітися.