Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

16 лютого 2015, 22:20 Пожежі
Смертельні пожежі в столиці
Смертельні пожежі в столиці

У столиці два життя вихідними забрали пожежі. Спалахнуло з інтервалом кілька годин у різних кутках Києва: загинули господарка квартири й орендатор будинку.

Вікно в кіптяві, вхідні двері чорні по периметру. Саме у цій квартирі на вулиці Луначарського і сталася трагедія - у вогні загинула господиня. 

- Пожежник казав, що вона обгораіла вся. Ну дивно, як це могло статись, не знаю.

Дід Юрій бачив усе від початку. З вікон повалив густий дим, тоді сусіди і викликали рятувальників і швидку. Епіцентр вогню начебто був у вітальні.

Юрій, свідок:

- Тільки в прихожій на полу горів вогонь, я спитав: все вигоріло? - Ні, тільки прихожа.

Господиню, 62-річну жінку, знайшли непритомною. Ймовірно, вона спробувала врятуватись і хотіла дістатись вхідних дверей, та їй не вистачило якихось кілька метрів.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій Києва:

- Їм довелось за допомогою спецобладнання відкривати двері, адже вони були зачиненні, у квартирі було знайдено тіло жінки 52-го року народження, на жаль, медики констатували смерть.

Ще одна пожежа на годину пізніше сталася в Деснянському районі. Тут повністю вигорів будиночок. Сусіди чули звук, схожий на вибух.

Ольга, сусідка загиблого:

- Півшостого взорвався балон, ми почули стук такий глухий, я так дума: може, це двері, діти стукнули дверима, казали, шо це балон.

Будинок винаймав чоловік, врятувати погорільця пожежники не встигли. Водночас експерти утримуються і від попередніх причин займання. Але у версії про вибух газового балона сумніваються.  

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій Києва:

- Це зарано казати, якщо б вибухнув газбалон, то було б розрушення конструкції будівлі, вони не пострадали, в нас під час пожежі може вибухати і газові балончики, і спреї якісь.

Втім, газові балони у будинку таки були, тепер вони лежать на вулиці, в одному є сліди від пролому. Місцеві переконані - причина саме в них.

Василь Дем'янович, свідок:

- Взорвался баллон, потому шо там больше ничего нету. Газа нету в них, а дрова и отполение, и баллончики, мужик погиб.

Остаточні причини обох смертельних пожеж рятувальники назвуть за кілька днів. Попередньо відомо, в обох випадках завинили самі погорільці, які порушили протипожежні правила.