Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

11 лютого 2015, 22:43 Пожежі
У Черкасах горів меблевий склад
У Черкасах горів меблевий склад

Дев'ятеро осіб опинилося на лікарняних ліжках унаслідок пожежі в Черкасах. Там горів склад меблів і заготовок поролону. На ліквідацію займання задіяли півсотні рятувальників і вісім одиниць техніки.

Клуби сірого диму в промисловій зоні Черкас помітили від самого ранку. Спочатку працівники складу намагалися самостійно загасити вогонь, саме через зволікання з викликом пожежників полум'я швидко поширилося. Загалом палало на площі 350 квадратних метрів. Гасіння ускладнювалося ще й легкозаймистими матеріалами, які були в ангарах. Повністю ліквідувати займання рятувальникам удалося лише за дві години.

Олександр Горобець, керівник відділу управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області:

- Пожежа ускладнювалась пізнім повідомленням, великим навантаженням та неналежним протипожежним водопостачанням. На місці пожежі працювало 50 чоловік особового складу та вісім одиниць техніки.

Медики шпиталювали 11 людей із опіками, двох майже відразу відпустили додому. Один чоловік досі перебуває в реанімації, та життю пацієнта нічого не загрожує.

Володимир Цапенко, завідувач опікового відділу першої міської лікарні Черкас:

- Потребують оперативного лікування, частково, не всі, але тільки час нам дасть змогу відповісти, наскільки глибокі були опіки, зараз попередньо дуже глибоких, які привели б до інвалідизації, таких опіків немає.

Причини маштабного займання вивчають правоохоронці. Чому спалахнуло, не знають і працівники комори. Один із них згадує - помітив сірий дим і відразу кинувся гасити.

Сергій, постраждалий:

- Начало диміть, такий дим, що нічого не видно, хто там був - всі кинулись туда, начали спасать. Мене огонь так раз обхопив, я поняв, шо я горю, і начав біжать, оце бачив - тіки на руки подивився, шо вони обгоріли.

Попереду в постраждалих місяць лікування, а власники ангару з меблями поки що рахують збитки.