Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

10 лютого 2015, 21:59 Пожежі
В Одесі пожежа забрала два життя
В Одесі пожежа забрала два життя

Двоє чоловіків, один із яких інвалід, загинули під час пожежі в Одесі. Спалахнуло вночі у триповерховій будівлі в центрі міста. Більшість мешканців рятувальники встигли евакуювати. Проте двоє задихнулося ще до приїзду надзвичайників.

Зайнялося близько третьої ночі на вулиці Преображенській. Риті Колобовій, що є власницею кількох помешкань у цьому будиночку, зателефонував сусіда. Він повідомив: із її мансарди йде дим. За п'ять хвилин жінка була на місці. Піднялася на третій поверх, відкрила двері й мало не задихнулася. Поки будила сина, побачила, що палає квартира сусіди-інваліда. 

Рита Колобова, свідок:

- Я увидела, что в окне соседа буквально загуляло пламя. Когда я поднялась - его не было. Когда открыла дверь, кислород пошел по перекрытиям - разгулялось пламя, и я его увидела.

Уже потім людей повідомлять - пожежа розпочалася саме з цієї сусідської квартири. Уже з неї вогонь поширився будинком.

Вадим, свідок:

- Там деревянные перекрытия. И когда начался пожар, загорелось перекрытие деревянное и поднялось на третий этаж.

Рятувальники приїхали на виклик за кілька хвилин, але полум'я вже на повну хазяйнувало. 

Євген Кавун, співробітник ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій в Одеській області:

- По прибытию первых подразделений  было установлено, что происходит загорание двухъярусной квартиры на общей площади 100 метров квадратных.

Більшість мешканців евакуювали. Проте, у квартирі на другому поверсі рятувальники знайшли мертвих чоловіків. Загинули власник помешкання - інвалід, та його доглядальник.

Рита Колобова, свідок:

- Около 60 лет. Он просто инвалид детства. У него было плохо с речью, у него было плохо с ногами. Он в последнее время начал слепнуть и не ходил.

Сусіди наголошують: останнім часом помічник недужого став зловживати алкоголем. Міг навіть курити в ліжку. Проте, офіційних висновків щодо причин пожежі поки нема.