Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

29 січня 2015, 22:30 Пожежі
Дві смертельні пожежі на Київщині
Дві смертельні пожежі на Київщині

Загибель у вогні. На Київщині полум'я забрало життя господарів двох приватних будинків. Оселі встояли, й лише розбиті вікна та ледь закопчені фасади нагадують про трагедії. Що ж завадило власникам вибратися та врятуватися?

Пес, кури та кішка й досі чекають на свого господаря. У будинку, що в Старих Петрівцях, відчинені вікна й ледь закопчений фасад. Спалахнуло тут близько восьмої ранку. Звідусіль валив густий дим.

- Огню не було, а дим був страшний...

Рятувальників викликали сусіди. До останнього думали, що 42-річного власника оселі нема вдома. 

- Димів диван той - синтетика, й ковер, кажуть!

Та виявилося, що господар таки в приміщенні, а хата зачинена.

- А він ще зсередини замкнувся, нельзя було відчинити! Сусідка приходила собаку годувать, так вони із сусідом взяли лома да відкрили. Він вже готовий був.

Тетяна, сусідка загиблого: 

- Він ні з ким не спілкувався з нас. Він сам собі, він старший, ми молодші. Спокійний був, не бешкетував. Ні!

Допомога лікарів чоловікові вже не знадобилася. У будинку останні півроку він мешкав сам. Дітей і дружини не мав. Сусіди певні - загинув через шкідливі звички.

Олександра Христофорівна, сусідка загиблого:

- Він випивав, був пьяний и прийшов, заснув, сусідка до нього приходила, так він спав! Десь вночі курив, і впало у постель. Воно з постелі зайнялося.

Такої думки й надзвичайники. Кажуть: якби не вчасний виклик сусідів - від хати залишилося би згарище.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Завдяки тому, що було швидко повідомлено, й те, що підрозділи приїхали швидко, будинок був врятований від вогню, але нажаль, коли працівники зайшли, то на ліжку вони побачили господаря.

Палало й диміло в Бородянці. У цьому приватному будинку вчаділа господиня. Полум'я знищило незначну частину кімнати, втім, забрало життя 78-річної бабусі.

Вікторія Рубан, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Київській області:

- Старенька грубка не витримала навантаження, й саме через задимлення будинку загинула жінка.

Рятувальники зазначають: чи не щодня на території Київщини доводиться приборкувати вогонь в оселях, де власники нехтують правилами поводження з пічним опаленням, та без усілякого страху смалять просто у власних ліжках. У більшості випадків така самовпевненість закінчується загибеллю.