Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

27 січня 2015, 19:21 Пожежі
На Дніпропетровщині пожежа занапастила цілу родину
На Дніпропетровщині пожежа занапастила цілу родину

Трагедія на Дніпропетровщині. Масштабна пожежа забрала життя п'ятьох людей, серед яких і трирічний малюк. Дитина разом із рідною тіткою намагалася врятуватися від вогню, стрибнули з сьомого поверху. Хлопчика з тяжкими переламами ушпиталили до реанімації, але за кілька годин він помер.

Лихо сталося в місті Новомосковську. Серед білого дня спалахнула квартира у багатоповерхівці на вулиці Дзержинського. У вогняній пасці опинилися п'ятеро людей, троє з них вчаділи за лічені секунди.

Олександра Остренко, заступник керівника відділу ГУ МВС України в Дніпропетровській області:

- Це 59-річний господар оселі, який у зв'язку із хворобою був прикутий до ліжка, також його 33-річна донька та 34-річний зять.

Шанс на порятунок мали 41-річна жінка та її трирічний племінник. Свідки кажуть: через кухняне вікно бідолашні спромоглися дістатися свіжого повітря.

Наталя, сусідка загиблих:

- Женщина посадила ребёнка на кондиционер, а сама уже, видать, не могла выдерживать огня, и пыталась ухватится за антенну.

Саме цієї миті до будинку, де вирувало полум'я, вже під'їхали надзвичайники. Ще кілька хвилин - і жінку з малюком могли б урятувати, але сил триматися нагорі вже не було.

Надія, сусідка загиблих:

- Перва приїхала пожарка з драбиною, без води, без нічого. І оце якраз в той момент, коли під'їхала пожарна машина, ото якраз і получилось, вона - тьотка його - впала, а потім і він за нею пішов.

- Може, якби вона не пригнула, мальчик би не пригнув. А може, коробка від етого кондиціонера, все ж таки вона була навєрно гаряча, а він сидів на ній голой попою і ото дитинка тоже впала.

Внаслідок падіння з сьомого поверху жінка загинула миттєво, а ось хлопчик попри складні перелами та опіки ще дихав.

Наталя, сусідка загиблих:

- Его вначале положили, пытались там какую-то первую медицинскую помощь оказать, а приехала когда уже скорая, его забрали в реанимацию. Ещё он живой был, в реанимации ещё был живой, но там скончался.

За фактом смерті п'ятьох осіб у міліції розпочали досудове розслідування. Вже мають і попередню причину трагедії.

Олександра Остренко, заступник керівника відділу ГУ МВС України в Дніпропетровській області:

- Це коротке замикання електропроводки. Наразі проводиться слідство для з'ясування всіх обставин справи.