Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 січня 2015, 22:29 Пожежі
Нетверезий киянин загинув через недопалок
Нетверезий киянин загинув через недопалок

Убивчі цигарки. У Києві від недопалку згоріла квартира. Сорокасемирічний господар оселі загинув. Лише дивом під час пожежі не постраждали інші мешканці багатоповерхівки.

Киянин Валерій розповідає: разом з дружиною відпочивали вдома. Аж раптом побачили, як їхній балкон заповнює їдкий дим. Дихати ставало дедалі важче.

Валерій, свідок:

- Ми вже евакуіровались, уже зібрали паспорта, вещи, тому що тут було таке, вже практично загорівся балкон. Бистро вещи собрали, труси, носки, які змогли, паспорта - і побігли на вулицю.

Чоловік розповідає: зайнялася квартира поверхом нижче. Із зачинених дверей валував густий дим. Утім, криків чути не було.

Валерій, свідок:

- Якби не визвали, згорів би весь стояк. Тіки ми замєтіли, ти представляєш, ніхто з соседей, ти представляешь? Ето ж страшно.

Коли рятувальники приїхали на місце - помешкання вже охопив вогонь.

- Вот этот, вот этот... Давай это на сторону, прямо сюда в лужу кидай.

В одній зі знищених вогнем кімнат рятувальники натрапили на обгоріле тіло чоловіка. Загиблий - 47-річний власник квартири. Мешканці будинку говорять - він був добрим і спокійним, раніше мав родину і роботу. Але останні роки почав сильно пити, тож утратив все. 

Любов Іванівна, мешканка м. Києва:

- Такая семья была, жена у него такая красавица, коса была до колен, была блондинка натуральная, и он красивый очень, интересный мужчина. Такой хороший, приятный, но пил.

Тетяна, двірничка:

- Ідеш, буває, на работу, він вже никакой пливет. Сказали ж вчора, люди тут стояли, то сказали - він дуже-дуже був вчора п'яний, дуже п'яний був, він де курив, то наверно ж в постелі.

Любов Іванівна на сусіда зла не тримає, хоча тепер в її квартирі треба сушити стіни і меблі.

Любов Іванівна, мешканка м. Києва:

- Диван був низ мокрий, стіна до сіх пор мокрая, ну в общем вся була мокра, тікло по стіні.

Поки мешканці будинку на вулиці Астраханській оговтуються від пожежі, слідчі з'ясовують причини займання. 

Світлана Водолага, керівник відділу Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- По прибуттю було встановлено, що одна із кімнат була повністю охоплена вогнем. За попередніми даними до пожежі призвело паління господаря, проте остаточну причину встановить слідство.