Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

15 січня 2015, 23:18 Пожежі
У Києві згорів склад побутової техніки
У Києві згорів склад побутової техніки

У столиці знову горіли склади. Цього разу ангари на вулиці Електриків. Величезні приміщення з технікою палали кілька годин.

Марина Борисполець, кореспондентка:

- Ось так нині виглядають склади на вулиці Електриків. 1200 кв метрів приміщення вигоріли майже вщент. Горів ангар кілька годин.

Ще й нині на попелищі працюють пожежники. Аби загасити склади, надзвичайники поналивали величезних калюж води. А вночі тут було гаряче - яскрава заграва виднілася здалеку.

На займання виїхало 16 пожежних машин. Аби потрапити всередину й загасити полум'я, рятувальникам довелося зрізати металеві двері. Уже вранці пускати журналістів до вигорілих ангарів чомусь не схотіла спочатку охорона.

- Ничего не горело, ничего не это...

- Як це нічого не горіло, якщо є інформація на сайті?

- Все через Министерство внутренних дел.

А потім і представник одного з орендарів приміщення намагався витурити знімальну групу Свідка з місця пожежі.

- Очень хорошо, выключи камеру.

- А ви хто? 

- А я никто, я хочу узнать, кто вы.

- Телеканал НТН, мене звуть Марина Борисполець.

- Очень хорошо, теперь мы можем разговаривать. А когда я попрошу включить, тогда и включите. Втихаря снимать тоже не надо.

- Если вы еще раз тронете оператора, мы вызовем милицию, хорошо?

У двох з'їдених вогнем ангарах зберігали побутову техніку: холодильники, кондиціонери, пилосмоки, принтери. Від електроніки нічого не лишилося. Полум'я знищило все. Люди не постраждали.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Гасіння пожежі ускладнювалося великою кількістю горючих матеріалів, які сприяли швидкому розповсюдженню вогню. Що стосується збитків, то цим займаються правоохоронні органи.

Місцеві працівники не на камеру розповідають: товар на склади завезли напередодні пожежі. Чому спалахнуло - нині з'ясовують експерти.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Лише з початку року це така масова глобальна пожежа, з вересня місяця було введено мораторій на перевірки, об'єкти господарювання не контролюються, звичайно ж, підприємці не виконують основні вимоги пожежної безпеки.