Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

13 січня 2015, 20:24 Пожежі
Огляд побутових пожеж в регіонах
Огляд побутових пожеж в регіонах

Вогняна пастка. У Чернівцях 16-річна дівчина вчаділа просто в себе вдома, в Харкові від отруйного диму загинула пенсіонерка. А в Запоріжжі двох жінок ледь не вбила пральна машина.

16-річна дівчинка загинула, її мама - в реанімації. Лихо сталося на Буковині в селі Михальчій. Лікарі розповідають: родина готувалася святкувати день народження батька, господиня варила страви в літній кухні, а донька була в будинку.

Аурел Руснак, завідувач реанімації Чернівецької обласної лікарні:

- Коли мама зайшла в кімнату, вона побачила, що доці дуже погано, вона стала витягати дочку на вулицю, поміг їй тато, він зайшов у кімнату, цього стало досить, щоб і йому стало зле. На даний момент тато почуває себе відносно добре, мати переводиться в пульмонологічне відділення, бо чадний газ впливає на легені.

За попередню причину трагедії вважають чад, який виділявся з нагрівача, приєднаного до балона зі скрапленим газом. Та остаточну причину мають з'ясувати фахівці держгірпромнагляду.

***
Пенсіонерка загинула під час пожежі в Харкові. Сусіди помітили дим, що валує з квартири самотньої 78-річної містянки, та викликали рятувальників. Усередині оселі тліло ліжко, старенька господиня вже не дихала. Вона померла від чадного газу. Бабуся тяжко хворіла і майже не рухалася. Біля себе тримала настільну лампу з подовжувачем. Електричний дріт лежав просто на ковдрі - він і замкнув.

Ігор Лупандин, помічник керівника Держслужби з надзвичайних ситуацій у Харківській області:

- Несколько удлинителей подключили друг к другу. И один удлинитель проходил прямо сверху одеяла. Он так и остался лежать на этом месте. И видно место, где произошло - это предварительно - короткое замыкание. И очаг пожара находился в том месте, где проходило соединение, подключение к электроудлинителю.

***
Пральна машинка ледь не забрала життя двох жінок у Запоріжжі. Уранці в їхньому помешканні на третьому поверсі старого будинку несподівано зайнялося. За лічені хвилини вогонь охопив усю кухню. Рятувальників викликали самі погорільці - 78-річна пенсіонерка та її 51-річна донька.

Юлія Баришева, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області:

- Было очень большое задымление, спасателям пришлось работать в аппаратах на сжатом воздухе. Всего на место происшествия прибыло 5 единиц техники и 19 спасателей.

Надзвичайники вивели на вулицю жінок, що опинились у вогняній пастці, та загасили полум'я. Щоправда, крім помешкання вогонь пошкодив й горище. Уже відомо, що спричинило займання - коротке замкнення.