Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

26 грудня 2014, 21:57 Пожежі
На столичному Подолі згорів паб
На столичному Подолі згорів паб

Бенкет скасовано. У столиці на Подолі за кілька годин згорів паб. 250 квадратних метрів тепер у недогарках. Відвідувачів не було, а персонал не постраждав. І чомусь довго не викликав рятувальників.

Паб у диму. Таким побачили відомий заклад надзвичайники, коли приїхали на виклик. Палало на першому поверсі, а через вентиляцію закуріло й на даху п'ятиповерхової будівлі.

Віталій, свідок:

- Постепенно все больше и больше дыма становилось, потом увидели персонал Гастророка, а потом одна пожарная машина, приехали люди.

Віталій одним з перших кинувся допомагати персоналу. Та працівники чомусь не поспішали дзвонити  рятувальникам.

Віталій, свідок:

- Только начался дым идти, мужчина выходыл, говорит: вызывайте пожарных. Они что-то там, потом еще больше - вызывайте пожарных, вызывайте пожарных! Они что-то ждали, ждали, не знаю, насколько они быстро вызвали, но пожарная приехала, когда час пик.

Впоралися з вогнем пожежники за годину. Але врятувати приміщення закладу не вдалося. Вигоріли 250 квадратних метрів популярного пабу.

Світлана Водолага, керівник відділу ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій м. Києва:

- Чого не викликали - скоріш за все, боялись віповідальності, адже в залежності, від чого зайнялося, адже якшо це порушення правил пожежної безпеки, були порушенні, то, звичайно, на людину, яка відповідає, або на керівнцивто закладу накладений штраф. Скоріш за все, тому й не викликали.

Розбиті шибки, почорнілі стіни зовні і все в кіптяві всередині. Персонал закладу рятує те, що може - речі, дорогі напої й наїдки.

- Я только приехала, ничего не знаю абсолютно.

- З витяжкою, може, ну як завжди - харчевня,  десь замикає, десь не дотягує, яксоь так.

- Я понятия не имею, где загорелось, великі втрати.

Зайнялося й справді на кухні, начебто через накопичення жиру у вентиляції. Причини пожежі з'ясовують експерти. Це вже не перший паб, що згорів у грудні, тому рятувальники закликають власників вчити персонал правил протипожежної безпеки.