Телеканал НТН
Повідомити новину

Новини каналу

22 грудня 2014, 22:43 Пожежі
Недопалок згубив подружжя інвалідів у столиці
Недопалок згубив подружжя інвалідів у столиці

Двоє людей загинули під час пожежі у столиці. Подружжя пенсіонерів надихалося чаду, а самотужки врятуватися господарі-інваліди не могли.

Запах диму мешканці будинку на вулиці Шепелєва відчули серед ночі. Одразу викликали рятувальників.

Андрій, мешканець м. Києва:

- Это была ночь, приехали пожарные, попросили переставить машину, потому что мешала им проезжать, я машину перегнал, и они приступили к своей работе.

Місцевий мешканець Андрій показує, яка саме квартира горіла, ось тут - на другому поверсі. Розповідає: тут мешкало подружжя похилого віку - інваліди.

Андрій, мешканець м. Києва:

- Жена вообще не ходила, лежачая была, муж - он практически тоже не ходил, мог выйти на палочках, на костылях сюда вниз или в подъезд, а дальше нет - не ходили.

У пожежі господарі й загинули - надихалися чаду.

Євгенія Лапонога, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- У ході розвідки в одній з кімнат було знайдено чоловіка на ліжку, він був уже мертвий, у другій кімнаті було виявлено жінку, її з ознаками отруєння чадним газом забрали до лікарні, але, нажаль, вона померла в машині швидкої також.

Основна версія трагедії - необережне поводження з вогнем під час куріння. У квартирі й дійсно чимало запальничок, деінде видно й недопалки. Осередком пожежі був ось цей диван господаря помешкання.

Євгенія Лапонога, співробітниця ГУ Держслужби з надзвичайних ситуацій у м. Києві:

- Виходячи з характеру спричинених пожежею псувань меблів, а також судячи з ступеню обгорілості шкіри чоловіка - остаточно встановлено, що це було саме паління.

Цікаво, що ця квартира горіла вже не вперше. Торік сюди також викликали рятувальників. І зайнялося теж від недопалка. Утім, тоді минулося без жертв.